AK Parti Bingöl Milletvekili Feyzi Berdibek akşam yemeği verdi

AK Parti Bingöl Milletvekili ve TBMM Milli Savunma Komisyonu Üyesi Türkiye-Moldova Parlamentolar Arası Dostluk Grubu Başkanı Feyzi Berdibek’in akşam yemeği verdi.

AK Parti Bingöl Milletvekili Feyzi Berdibek akşam yemeği verdi
AK Parti Bingöl Milletvekili Feyzi Berdibek akşam yemeği verdi
GİRİŞ 14.08.2023 19:53 GÜNCELLEME 14.08.2023 19:53
Bu Habere 3 Yorum Yapılmış

AK Parti Bingöl Milletvekili ve TBMM Milli Savunma Komisyonu Üyesi -Türkiye-Moldova Parlamentolar Arası Dostluk Grubu Başkanı Feyzi Berdibek’in verdiği akşam yemeğine, Moldova Gagavuz Milletvekili İvanna Köksal ile eşi Rafet Köksal, Cumhurbaşkanı Başdanışmanı Yalçın Topçu, Ak Parti İzmir Mv. Türkiye-Moldova Parlamentolar Arası Dostluk Grubu üyesi Mehmet Ali Çelebi,Ak Parti Şırnak Mv.Aslan Tatar, Ak Parti Ordu E.Milletvekili Metin Gündoğdu, Türkmeneli TV Genel Müdürü Mehmet Hanefi Uzunçam,ve çok sayıda davetli katıldı.

"TÜRKİVE DEVLETİ VE MİLLETİYLE MOLDOVA'NIN DOSTU"

Türkiye-Moldova Parlamentolar Arası Dostluk Grubu Başkanı Feyzi Berdibek misafirlerine davetine icabet ettikleri için teşekkür ederek yaptığı konuşmada şunları söyledi:

“Türkiye devleti ve milletiyle Moldova'nın ve Moldova halkının dostu olup aynı zamanda da Moldova’nın ayrılmaz bir parçası olan Gagavuz Yeri Özerk Cumhuriyetinde yaşayan Gagavuzlarla da kan bağı vardır. Türkiye, Moldova’da ve Gagauz Özerk Yeri'nde birçok projeyi hayata geçirmiş olup Moldova ve Gagauz Özerk Yerine ve halkına verdiği desteği sürdürmektedir. Dostluk gurubu başkanı olarak,milletvekili arkadaşlarımla birlikte var olan iyi ilişkilerimizin daha da yükselmesi için üzerime düşen görevi en güzel şekilde yapmaya çalışacağım inşallah.” dedi 

Moldova-Gagavuz Milletvekili İvanna Köksal da yaptığı konuşmada;

“Sayın başkan nazik davetiniz için çok teşekkür ediyor ve 
inanıyorum ki sizin görev sürenizde var olan iyi ilişkilerimizin dahada  çok gelişecektir. 
Şahsınızda Türk halkına ve Türkiye Cumhur Başkanı Sayın Recep Tayyip Erdoğan’a halkım ve şahsım adına saygı ile teşekkürlerimi sunuyorum. Moldova halkı ve Gagavuzlar olarak biliyor ve inanıyoruz ki yanımızda çok büyük bir destek var, oda Türkiye ve Türk halkı.” dedi 

DAVETE CUMHURBAŞKANI BAŞDANIŞMANI YALÇIN TOPÇU'DA KATILDI

Cumhurbaşkanı Başdanışmanı Yalçın Topçu’da yaptığı konuşmada;

“Türkiye-Moldova Parlamentolar Arası Dostluk Grubu Başkanı Sayın Feyzi Berdibek’e nazik daveti için teşekkür ediyor, Soydaşım Moldova milletvekili İvvana hanımı ve değerli heyetinizi saygıyla selamlıyorum. Sayın Berdibek’i çok yakinen tanıyan bir kardeşi olarak ifade etmek istiyorum ki, iki ülke arasında var olan iyi ilişkiler, kendilerinin tecrübesi, çalışkanlığı ve mertliği sayesinde daha da iyi seviyelere ulaşacaktır. Türkiye ile  Moldova tarihi ve kültürel bağlara sahip dost iki ülke olup Gagavuz Özerk Yeri Cumhuriyeti de Moldova’nın ayrılmaz bir parçasıdır ve  Gagavuz soydaşlarımız da  birbiri ile sınırı olmayan iki ülke için  gönül sınırlarımızdır.” dedi.

Muhammet Arif Güreli Haber7.com - Editör
Haber 7 - Muhammet Arif Güreli

Editör Hakkında

1999 yılında İstanbul'un Ümraniye ilçesinde doğdu. İlk, orta ve lise öğrenimini İstanbul'da tamamladı. 2022 yılında Üsküdar Üniversitesi Medya ve İletişim Bölümünden dereceyle mezun oldu. İnternet Haberciliğine ilk olarak üniversite sıralarındayken kurduğu internet haber sitesiyle başladı. Kurduğu sitede, 1 yıl kadar sağlık, spor ve kültür kategorilerinde röportaj, özel haber ve analiz yazıları yazdı. Staj eğitimini ise Haber7.com'da tamamladı. Mezun olduğu 2022 yılından bugüne dek Haber7.com ailesinde başlıca gündem, siyaset, dünya, ekonomi kategorileri olmak üzere birçok özel haber, grafik ve video hazırladı. Hala Haber7.com ailesinde Gündem Editörü olarak çalışmalarına devam etmektedir.
YORUMLAR 3
  • Baba Tuğus 8 ay önce Şikayet Et
    Sayın Bakanım malumunuz devlet olmayan müslim ve gayri müslim soydaşlarımız var özelikle bunlar için tabii ki Türk Devletleri içinde ülkemizin hemen Dış Türkler Bakanlığını kurması lazım .
    Cevapla
  • Çepni Beyi 8 ay önce Şikayet Et
    Reis Gökoğuz’lara sahip çıktı.Yalçın Başkanın külliyedeki odası Türk-İslam Dünyasının irtibat bürosu.Selam olsun.
    Cevapla
  • Ülkücü 78 8 ay önce Şikayet Et
    Feyzi ve Yalçın başkanlar geçmişte de ve şimdide de gerçek dava adamıdırlar.Allah ikisinden de razı olsun.
    Cevapla
DİĞER HABERLER
TCG Anadolu sahaya iniyor... 100 savaş gemisiyle gövde gösterisi
ABD Deniz Kuvvetleri yetkilisi: İsrail ordusu kendi İHA'larını vuruyor