Türkiye ve İran'dan ortak mesaj! Gazze için Erdoğan ve Reisi'den görüşme

Başkan Recep Tayyip Erdoğan, İran Cumhurbaşkanı İbrahim Reisi ile telefonda görüştü. Görüşmede İsrail-Filistin arasındaki süreç, bölgedeki gerilim ele alındı.

GİRİŞ 16.10.2023 14:33 GÜNCELLEME 16.10.2023 17:13
Bu Habere 93 Yorum Yapılmış

İsrail'in Gazze'ye yönelik gerçekleştirdiği insanlık dışı işgal girişimleri bölgede tansiyonu yükseltirken, Türkiye gerilimi düşürecek adımları atmaya devam ediyor. Cumhurbaşkanı Erdoğan,  İran Cumhurbaşkanı İbrahim Reisi ile bir telefon görüşmesi gerçekleştirdi.

İletişim Başkanlığı tarafından görüşmeye dair yapılan açıklamada, İsrail-Filistin arasındaki çatışmalı süreç, bölgede artan gerilim ve çözüm için atılması gereken adımların ele alındığı belirtildi.

KARŞILIKLI ADIM ŞART

Açıklamanın devamında ise şu ifadelere yer verildi:

Cumhurbaşkanımız Erdoğan, görüşmede çatışmaların bir an önce sona ermesinin bölge ve dünya barışı adına önemli olduğunu, Gazze'ye insani yardımların ulaştırılması için Türkiye'nin yoğun çaba sarf ettiğini, gerilimi artırıcı adımlardan uzak durulması gerektiğini ve İsrail-Filistin meselesinde karşılıklı atılacak müspet adımların kalıcı çözümü beraberinde getirebileceğini ifade etti.

İNGİLTERE BAŞBAKANI SUNAK İLE GÖRÜŞME

Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan, İngiltere Başbakanı Rishi Sunak ile bir telefon görüşmesi gerçekleştirdi.

Görüşmede, İsrail-Filistin çatışmalarının geldiği nokta, barışın bölgede tesisi için izlenmesi gereken politikalar ve ağır insani krizin çözümüne yönelik acil tedbirler ele alındı. 

Cumhurbaşkanımız Erdoğan görüşmede, Türkiye'nin Gazze'deki insan hakları ihlallerine karşı, başta Batılı ülkeler olmak üzere, uluslararası toplumun etkin çıkışlar yapması gerektiğini, krizi derinleştiren kışkırtıcı adımlar yerine yıllar boyunca Filistin'e verilip tutulmayan sözlerin hatırlanması ve gereğinin yerine getirilmesinin önemli olduğunu söyledi.

ÖzgürBayrak Haber7.com - Editor
Haber 7 - ÖzgürBayrak

Editör Hakkında

Ankara'da doğan Özgür Bayrak, ilk, orta ve lise öğrenimini İstanbul'da tamamladı. Erciyes Üniversitesi İletişim Fakültesi "Gazetecilik" bölümünden mezun oldu. Üniversite döneminde çeşitli yerel gazetelerde muhabir ve editör olarak görev aldı. Star.com'da internet editörü olarak stajını tamamladıktan sonra Medya Takip Merkezi'nde 3 yıl boyunca Gündem, Siyaset, Spor, Ekonomi kategorilerinde haber ve SEO içerikleriyle birlikte galeri ve video hazırladı. 2019'un Şubat ayından bu yana ise Haber7.com'da Gündem Editörü olarak habercilik kariyerine devam etmektedir.
YORUMLAR 93
  • Cemal 6 ay önce Şikayet Et
    Oraya atış gücü şart
    Cevapla
  • ramazan arıcı 6 ay önce Şikayet Et
    ayıdan post iran'dan dost olmaz. daha dün ermenistan'a destek verdiler.
    Cevapla
  • Ceylan altuntas 6 ay önce Şikayet Et
    Kardeşim azerbeycan'da İsraile destek veriyor buna ne diyecen kim kime dum duma
    Cevapla
  • hasan uluirmak 6 ay önce Şikayet Et
    Azerbeycan israile destek verirken suc olmuyor iran ermenistana desktek verirkenmi suc
    Cevapla
  • osMAN 6 ay önce Şikayet Et
    İşte tam da buna siyaset deniliyor. Hele ki dünya çapında ise posta dost, dosta post demek gerekli bazı durumlarda. İşte bu o durumlardan biri.
    Cevapla
  • Bekir 6 ay önce Şikayet Et
    Yüzüklerin efendisinde bir sahne vardı."Bir zamanlar omuz omuza ölmüştük" diye. Türkiye ve İran şii sünni ayrışmasından önce müşriklere karşı omuz omuza savaşan adamların devamları. Birlik olup hepsini tepeleme zamanı belki de.
    Cevapla
  • Missfir 6 ay önce Şikayet Et
    Bekir bey siilik farslarin babasinin tapusu degilki turk dunyasinin yuzde 35 i caferi ve alevidir. Bu turklerin birlik ve beraberligine engel olmuyorki, azerbaycan buyuk cogunlugu caferi sii fakat 2 devlet bir millet ruhu taptaze. Iranin yaptigi meshepcilik degil farscilik perscilik iran biraz durust olmalidir. Iranin buyuk cogunlugu turktur. Turkler gorulmuyor vsrsa yoksa farslar?
    Cevapla
  • Morelli 6 ay önce Şikayet Et
    Yalvarmayin bu seytanlari
    Cevapla
  • Abdullah 6 ay önce Şikayet Et
    Türkiye'deki hiç kimsenin İran'ı bu konuda eleştirme hakkı yok. Akidesine karşıyız. Suriye'de yaptıklarına karşıyız. Adam olsaydık da daha çok destekleseydik Filistin'i o zaman. Sanki Allah'ın dinine sıkı sıkıya bağlıyız da başkalarını eleştiriyoruz.
    Cevapla
  • Yusuf 6 ay önce Şikayet Et
    İlk önce ABD Irak a girdiğinde Müslüman liderler karşı çıksaydı bu hale gelmezdik
    Cevapla
  • Saadettin 6 ay önce Şikayet Et
    Abdullah kardeş doğrusu İran Pers yayılmacılığında çok mazlum müslümanların katline ölümüne sebep oldu Irak'ta Suriye'de ve sair müslüman ülkelerde bunu eleştirecez bu yanlışı gözüne gözüne sokacaz birlik beraberlik içinde hareket edilse İslam aleminin pozisyonu daha farklı olurdu Lakin İranın sadece Pers yayılmacılığı yapmıyor aynı zamanda karşı görüşü yani sünnileri yok etmenin derdind
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Bedeni eridi, azmi sapasağlam... Ebu Ubeyde’de 200 günde büyük değişim
İsrail'i korku sardı: Netanyahu her kapıyı çalıyor Biden sessiz...