Destici'den doğal gaz desteği önerisi: Sadece onlara verilsin

BBP lideri Destici, doğal gaz desteğinin sadece emeklilere ve asgari ücretle çalışanlara verilmesi gerektiğini söyledi.

Destici'den doğal gaz desteği önerisi: Sadece onlara verilsin
Destici'den doğal gaz desteği önerisi: Sadece onlara verilsin
GİRİŞ 27.02.2024 15:23 GÜNCELLEME 27.02.2024 15:24
Bu Habere 36 Yorum Yapılmış

Büyük Birlik Partisi (BBP) Genel Başkanı Mustafa Destici, "Devlet sadece fakirin, yoksulun, 10 bin lira maaş alan emeklinin, 17 bin lira ücret alan asgari ücretlinin doğal gazına destek versin." dedi.

Destici, partisinin Bala'da düzenlenen mitinginde yaptığı konuşmada, gelecek 4 yılda planlanan bir seçim olmadığını ve bunun için de parti olarak tüm ağırlıklarını yerel seçimlere verdiklerini söyledi.

Gösterdikleri adayların seçilmesi durumunda "temiz belediyecilik" anlayışıyla hareket edeceklerini belirten Destici, temizlikten kasıtlarının dürüst belediyecilik olduğunu ifade etti.

Destici, sadece belediye başkanının ya da meclis üyelerinin çevrelerinin faydalandığı, hizmetlerde öncelik aldığı bir belediyeciliği değil, yetimden, öksüzden, fakirden, yoksuldan başlayarak bütün vatandaşlara eşit hizmetlerin götürüldüğü bir belediyeciliği vadettiklerini söyledi.

Emeklilerin içinde bulunduğu şartların da farkında olduklarını belirten Destici, bu durumun düzeltilmesi gerektiğini, tıpkı Asgari Ücret Tespit Komisyonu gibi "Asgari Hane Geçim Rakamı Komisyonu" kurulması önerisinde bulundu.

Destici, bu komisyonun haneye giren geliri tespit edeceğini belirterek, "Örneğin, Ankara'da 4 kişilik bir aile en az kaç liraya geçinebilir? Farzımuhal 20 bin liraya geçinebilir. O eve sadece bir emekli maaşı geliyorsa işte aradaki 10 bin lirayı devlet ona verecek. Ama evine 2 maaş, 3 maaş giriyorsa ona gerek yok." açıklamasını yaptı.

DOĞAL GAZ DESTEĞİ

Devletin, salgından bu yana konutlarda kullanılan doğal gazın yüzde 70'ini sübvanse ettiğini ancak bundan fakirin de zenginin de yararlandığını aktaran Destici, zenginin kullandığı doğal gazın devlet tarafından sübvanse edilmemesi gerektiğini söyledi.

Destici, "Zenginin kullandığı doğal gazı neden devlet sübvanse etsin? Geliri yüksek olanınkini niye devlet ödesin? Devlet sadece fakirin, yoksulun, 10 bin lira maaş alan emeklinin, 17 bin lira ücret alan asgari ücretlinin doğal gazına destek versin." diye konuştu.

Kendilerine yetki verilmesi halinde zenginlere yapılan desteği keseceklerini söyleyen Destici, "Onlar normal fatura ödeyecekler. O parayla da fakirin, yoksulun asgari hane geçim rakamı arasındaki farkı vatandaşımıza ödeyeceğiz." dedi.

KAYNAK: AA
İbrahim Can Haber7.com - Haber Şefi
Haber 7 - İbrahim Can

Editör Hakkında

İbrahim Can, 1993'te İstanbul'da doğdu. İnternet haberciliği kariyerine 2011’de başladı. İki yıla yakın küçük ölçekli sitelerde çalıştıktan sonra, 2012'nin Ekim ayında yenisafak.com'a başladı. 6,5 yıl çalıştığı yenisafak.com'da Gündem, Eğitim, Hayat, Dünya, Spor ve Video kategorilerinde çalıştı. Bir süre akşam sorumluluğu yaptı. Son olarak Ana Sayfa Editörü oldu. 2019'un Haziran ayında Haber7'de Gündem Editörü olarak göreve başladı. Hem Haber7 hem de Yeni Şafak'ta kültür sanat, eğitim ve siyaset alanları başta olmak üzere birçok alanda özel haber, infografik ve video hazırladı. Hala Haber7'de Haber Şefi olarak çalışmalarına devam etmektedir.
YORUMLAR 36
  • Özkan 2 ay önce Şikayet Et
    Köyde oturan, oturduğu yerde doğalgaz olmayan insanların Allah ı yok mu o gariplerin bir tüpe 600 lira para veriyorlar
    Cevapla
  • Nefer 2 ay önce Şikayet Et
    Destici kim yahu. Arada böyle çıkışlar yaparak % 0.5 olan oyunu %1 yapmak için kendini hatırlatmak istiyor. Geçiniz
    Cevapla
  • Gjgh 2 ay önce Şikayet Et
    Adam çıkıp yapıyor senin savunduklarin niye yapmıyor en azından dile getiriyor bizim oy derdimiz yok çoğu zihniyetler silinip gidecek biz Allah in izni ile sonsuza kadar bu milletin gönlünde yer alacağız
    Cevapla
  • Adam 2 ay önce Şikayet Et
    Emeklinin gözü doymuyor zaten maaşı var sadece imansızliktan şükürdar değil evi olan emekli ve çalışanı olan emekli komşularım evde yemek yapmıyor hergün lahmacun ve kebap siparişi veriyor peki hiç maaşı olmayanlar destici bulmuş 16 milyon oyu olan emeklileri arkasına almaya çalışıyor ama adalet maaşı olana değil olmayana yok
    Cevapla
  • Misafir 2 ay önce Şikayet Et
    Bunlar bu tür yardim önerilerini her türlü platformda şov olsun diye dile getiriyor, ama meclise gelince destek vermiyorlar, hepsine karnimiz tok
    Cevapla
  • Celal 2 ay önce Şikayet Et
    İşverenler hariç herkes fakir oldu. Hükümet bunu anladı sen daha bunu bile anlamamışsın. Memur sürünüyor büyükşehirlerde.
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
İmamoğlu her şeyi paylaştı bir tek Eda'yı paylaşmadı
Nijerya'dan ABD'ye tehdit gibi çağrı! Milyonlarcası kaçırılmış: Hepsini iade edin