Başka partiden yoklamaya giren ismin adaylığı düşürüldü

Denizli’nin Baklan ilçesinde AK Parti’den temayül yoklamasına katıldığı ortaya çıkan BBP Başkan Adayı Nasuh Altuntaş’ın adaylığı YSK tarafından düşürüldü.

Başka partiden yoklamaya giren ismin adaylığı düşürüldü
Başka partiden yoklamaya giren ismin adaylığı düşürüldü
GİRİŞ 01.03.2024 20:02 GÜNCELLEME 01.03.2024 20:04
Bu Habere 3 Yorum Yapılmış

AK Parti Baklan İlçe Teşkilatı tarafından düzenlenen temayül yoklamasına katılan isimlerden olan Nasuh Altuntaş, aday gösterilmeyince partisinden istifa ederek BBP Baklan Belediye Başkan Adayı oldu.

AK Parti Baklan İlçe Başkanı Tamer Şen, Baklan İlçe Seçim Kurulu’na bu adaylıkla ilgili olarak itirazda bulundu. İlçe Seçim Kurulu, bu itirazı haklı bulunca, BBP konuyu İl Seçim Kurulu’na taşıdı. AK Parti'nin itirazını ret eden İl Seçim Kurulu, Nasuh Altuntaş’ın adaylığının geçerli olduğuna hükmetti.

Yaşanan bu gelişmenin ardından AK Parti’nin talebi üzerine durumu değerlendiren Yüksek Seçim Kurulu, Altuntaş’ın adaylığını düşürdü. YSK, İl Seçim Kurulu’nun kararını ‘tam kanunsuzluk’ gerekçesi ile kaldırarak Altuntaş’ın adaylığının düşürülmesi yönünde karar verdi.

Mehmet Küçükkahveci . Haber7.com - Güncel/Siyaset Sorumlu Editörü
Haber 7 - Mehmet Küçükkahveci .

Editör Hakkında

Orta ve lise eğitimini Kayseri'de tamamladı. Üniversite öğrenimini İstanbul Üniversitesi Coğrafya bölümünde tamamladı. 2008 yılında Haber7.com'da gazetecilik mesleğine ilk adımını attı. 15 yıllık profesyonel editörlük kariyerinde tüm kategorilerde görev yaptı. Meslek hayatına Haber7.com'da 'Güncel/Siyaset Sorumlu Editörü' olarak devam etmektedir.
YORUMLAR 3
  • tekin 2 ay önce Şikayet Et
    iyi de katilsa bile orda anlasma olmadi ise resmi sistem girmedi ise baska partiden aday olmasina engel ne
    Cevapla
  • Omar 2 ay önce Şikayet Et
    Kanun. Kanunda açık hüküm var. Azıcık okuyun, araştırın!
    Cevapla
  • Gaffar Karakuş 2 ay önce Şikayet Et
    Tamamen saçma sapan bir uygulama. Diğer parti böyle bir adayı kabul etmiş ise yapılacak bir şey olmamalı. Yenemiyecekleri bir sıyasetçiyi alaşağı etmek için çıkartılmış kanunlar.
    Cevapla
DİĞER HABERLER
Biden'dan Filistin'e destek gösteri hakkında açıklama
Üsküdar’da feci olay: Beton pompası apartmanın üzerine devrildi! 2 balkon çöktü