TBMM'de Fransa'ya karşı bildiri! Tezkere kabul edildi...

TBMM Genel Kurulunda kabul edilen Meclis Başkanlığı tezkeresi ile Fransa Ulusal Meclisinin Asuriler ve Keldaniler'e ilişkin kararı kınandı.

TBMM'de Fransa'ya karşı bildiri! Tezkere kabul edildi...
TBMM'de Fransa'ya karşı bildiri! Tezkere kabul edildi...
GİRİŞ 02.05.2024 17:40 GÜNCELLEME 02.05.2024 18:12
Bu Habere 62 Yorum Yapılmış

TBMM'de siyasi partilerin gündeme ilişkin grup önerilerinin görüşmelerinin ardından TBMM Başkanı Numan Kurtulmuş'un imzasını taşıyan "Fransa Ulusal Meclisinin Kararına Karşı Bildiri" başlıklı tezkere okundu.

"Fransa Ulusal Meclisi tarafından 29 Nisan 2024'te kabul edilen, hukuki ve tarihi temelden yoksun, önyargılara dayanan Asuri ve Keldaniler'le ilgili kararı esefle ve şiddetle kınıyoruz." ifadesi kullanılan tezkerede, kendi sömürgeci ve kanlı geçmişleriyle gerçek anlamda yüzleşemeyenlerin, Türkiye'ye karşı hasmane bir tutumla gündeme getirdikleri mesnetsiz iddialarının bir karşılığının olmadığı belirtildi.

Tezkerede, şunlar kaydedildi:

"Tarihin siyasi saiklerle tahrif edilmesini en güçlü şekilde reddediyoruz. Parlamentoların, tarihten düşmanlık çıkarmak yerine, ülkeler ve halklar arasında dostluk ve işbirliğini geliştirmesi, mevcut ve gelecek nesiller için daha barışçıl bir dünya yaratmaya gayret etmesi gerektiğini düşünüyoruz. Başka ülkelerin tarihi konusunda karar almak, başka ulusları yargılamaya kalkmak, parlamentoların görevi değildir. Parlamentolar, kendilerini tarihçilerin ve yargıçların yerine koyamaz. Bu gerçekleri bir kez daha hatırlatarak, art niyetli haksız ve hukuksuz bu kararı, en güçlü şekilde kınıyor, Fransa Ulusal Meclisi ve diğer mercileri, dostluk ve müttefiklik ruhu ile uluslararası hukuka uygun şekilde hareket etmeye davet ediyoruz."

Bahadır ALEMDAR Haber7.com - Editör
Haber 7 - Bahadır ALEMDAR

Editör Hakkında

Trabzon’da dünyaya geldi. İlk ve orta öğrenimini İstanbul’da tamamladı. Bahçelievler Anadolu Ticaret Meslek Lisesinde ‘Web Programcılığı’ bölümünden mezun oldu. Yüksek öğrenimini, Atatürk Üniversitesinde ‘Yeni Medya ve Gazetecilik’ mezunu olarak tamamladı. Gazeteciliğe ilk adımını 2011 yılında attı. 12 yıllık profesyonel meslek hayatında SEO içerik ve muhabirlik de dahil olmak üzere ağırlıklı olarak gündem, dünya, ekonomi, spor ve teknoloji kategorilerinde birçok haber ve röportaja imza atarak galeri ve video hazırladı. Bahadır Alemdar, meslek hayatına Haber7.com'da aktif olarak devam etmektedir.
YORUMLAR 62
  • yusuf tamturk 1 hafta önce Şikayet Et
    fransanin işlediği soykırımlar TBMM tanimali
    Cevapla
  • Mehmet 2 hafta önce Şikayet Et
    Bu karar yetersiz Fransa'nın soykırımı oylanmali.
    Cevapla
  • turan 2 hafta önce Şikayet Et
    Kefere her koldan saldırıyor. Birlik olunmazsa sıkıntı.
    Cevapla
  • DARK 2 hafta önce Şikayet Et
    Fransa nın Afrika'da yaptığı SOYKIRIM TBMM de oylanarak kabul edilmeli. Neden hep savunma yapıyor ve sadece KINAMA ile yetiniyoruz. En iyi savunma SALDIRIDIR
    Cevapla
  • cahit 2 hafta önce Şikayet Et
    Meclisimiz de Fransa nın Afrika da işlediği katliamları tanısın
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Diyanet tasarruf tedbirlerini duyurdu! Audi kararı
Hükümetten yeni TOGG kararı! Hepsine yasak getirildi