Kurban Bayramı'nda tatil süresi belli oldu

Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç, Arefe gününün de tatil edildiğini Kurban Bayramı tatilinin 29 Ekim'le birlikte 6 gün olduğunu açıkladı.

Kurban Bayramı'nda tatil süresi belli oldu
Kurban Bayramı'nda tatil süresi belli oldu
GİRİŞ 08.10.2012 13:11 GÜNCELLEME 09.10.2012 16:26
Bu Habere 29 Yorum Yapılmış

Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç, Kurban Bayramı öncesindeki 24 Ekim gününün de tam gün resmi tatil olarak kabul edildiğini belirterek, ''24 Ekim Çarşamba günü yarım gün mesai yapılmayacak'' dedi.Başbakan Yardımcısı ve Hükümet Sözcüsü Bülent Arınç, Bakanlar Kurulu toplantısının ardından

Başbakanlık Merkez Bina'da düzenlediği basın toplantısında Bakanlar Kurulu'nda yaklaşan Kurban Bayramı sebebiyle alınan kararları açıkladı. Kurban Bayramı'nın birinci günü olan 25 Ekim öncesindeki arefe gününün de resmi tatil ilan edildiğini bildiren Arınç, ''24 Ekim Çarşamba günü de kamu kesimi için tam gün tatile dönüştürüldü. Çarşamba günü yarım gün mesai yapılmayacak'' ifadesini kullandı.

Her bayramda olduğu gibi otoyol, boğaz köprüleri ve belediyelerin sunduğu toplu taşıma hizmetlerinden ücretsiz yararlanılmasına yönelik kararların da alındığını vurgulayan Bülent Arınç, ''24 Ekim 2012 Çarşamba günü 00.00'dan başlayarak 30 Ekim 2012 Salı günü saat 07.00'ye kadar otoyollar ve Boğaz köprülerinden ücretsiz yararlanılacak. 25 Ekim Perşembe günü saat 00.00'dan başlayarak, 28 Ekim Pazar günü saat 24.00'e kadar belediyeler ve bunların kurduğu birlik, müessese ve işletmecelerce yürütülen toplu taşıma hizmetlerinden yararlananlar da bunlardan istifade etmiş olacak'' diye konuştu.

Emekli, dul ve yetim aylığı alanlara da bayram öncesinde ödeme yapılacağını açıklayan Hükümet Sözcüsü Arınç, ''Tahsis numaralarının son rakamları 9,7,5 ve 3 olanlara 17 Ekim'de, 1,8 ve 6 olanlara 18 Ekim'de 4,2 ve 0 olanlara 19 Ekim tarihinde ödeme yapılacak'' dedi.

KAYNAK: AA
YORUMLAR 29
  • kartal tibet 11 yıl önce Şikayet Et
    ali velioğlu haklı . asgari ücretliler az alıyorsunuz tamam sizlere söyleye söyleye anlatamadık gitti. asgari ücreti hangi devlet memuru belirliyor? öğretmen mi? doktor mu? sigortadaki memur mu? yoksa hükümet mi belirliyor? neden ilgili yerlerden istemiyorsunuz hakkınızı da memur ağzını açınca azıcık aldığınız maaşın yarısını memura verecekmiş gibi karşı çıkıyorsunuz? sizlerin az aldığı maaş için zam isteklerinizi memurlar mı yapsınlar? hadi onu yapmıyorsunuz o zaman alinin dediği gibi geliştirin kendinizi memurlardan kat kat fazla kazanın. memurda size gıpta etsin o zaman. illa memur az alsında bizim maaş ne olursa olsun mantığındasınız bu anlayışla milim ileri gidemeyiz.
    Cevapla
  • deniz vurgun 11 yıl önce Şikayet Et
    ali ve nihat beyler. arkadaşlar siz kimi kime savunuyorsunuz ? asgari ücret net 739 tl. 4 kişilik bir ailenin açlık sınırı 948tl. yani bu ülkede vasıfsız olan ölsün ya da ana karnında vasıf öğrensinler diyorsunuz. insani şartlarda yaşamak isteyen aldığı paranın kendisine yetmediğini zenginin daha zengin fakirin daha fakir olduğu bu sömürü düzenine şikayet eden gariban, hayat şartları yüzünden herhangi bir vasıf kazanamamış insanları günahkâr sitemkâr ilan ettiniz. kahveler 11'e kadar doluymuş, onu kahvede oturuyo diye suçlamak yerine bu ülkede işsizliğin neden %10 gibi korkunç bir rakama çıktığını sorgulayın basit fikirli insanlar gibi düşünüp boş suçlamalar yapmayın. neymiş gemici 3000tl alıyormuş vinç operatörü 2500 alıyormuş vasıf kazansınmış. mesleği olan herkes zaten iyi kazanır. devlet olmak dahası insan olmak, vasıfsızında insani şartlarda yaşayabilmesini sağlayarak azınlığı da koruyarak olur.
    Cevapla
  • Mahmut MAMOSTE 11 yıl önce Şikayet Et
    yazıklar olsun. evet yazıklar olsun kendileri günlerce tatil yapar. memur sesini çıkaramadığı için sadece üç gün tatil ha bir de 29 ekim... zaten farklı iki bayram. neden laf cambazlığı yapıp 6 gün diyorsun. gerçeği 3 gün. c.tesi pazar zaten tatil...
    Cevapla
  • Hasan Başkan 11 yıl önce Şikayet Et
    ali velioğluna. öncelikle devlet memuru olmuşsun ama kafa yapın hala 80lerin memurları gibi ben okudum sende oku eger herkez okursa kimse çöpçü yada inşaatçi olmaz bu bir ikicisi 600maaşla çalişmak suctur diyorsun sen ayda yaşıyorsun sanırım biraz halkla iç içe olursa gercekleri görürsün çok sükür kimsesin maaşina göz dikmeyiz rabbim önce paramiza bereket versin deriz
    Cevapla
  • NİHAT ÖZÇETİN 11 yıl önce Şikayet Et
    ali velioğlu'na. beyefendi yorumunuzun altına imza atıyorum. sizi tebrik ediyorum bunun üzerine söylenecek söz olamaz. birbirimizin aldığına göz dikmek yerine herkes çalışacak kendini geliştirecek.kahvehanelere bakalım haftanın yedi günü saat 11'e kadar dolu. ondan sonra hükümete laf at ,olmadı küfret; onun bunun maaşına göz dik. bu ülkede çalışan ,insanların emeğine saygı duyan herkese selam olsun.....
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Tiyatro ve sinema sanatçısı Ayten Gökçer hayatını kaybetti
AB'den flaş Rusya açıklaması! Von der Leyen, Putin'e şart koşup çağrı yaptı