AÜ'nün 'Boran'ı TÜBİTAK yarışlarına bileniyor!

Anadolu Üniversitesi öğrencilerinin tasarladığı, ''Boran'' adlı döner kanatlı insansız hava aracı prototipi, TÜBİTAK yarışmasına bileniyor.

AÜ'nün 'Boran'ı TÜBİTAK yarışlarına bileniyor!
AÜ'nün 'Boran'ı TÜBİTAK yarışlarına bileniyor!
GİRİŞ 13.04.2016 17:33 GÜNCELLEME 13.04.2016 17:33

Eskişehir'de Anadolu Üniversitesi (AÜ) öğrencilerinin kurduğu "Drone Anadolu" takımının yaklaşık 3 ayda ürettiği ''Boran'' adı verilen döner kanatlı insansız hava aracı prototipi, 21-25 Eylül'de düzenlenecek Türkiye Bilimsel ve Teknolojik Araştırma Kurumu (TÜBİTAK) İnsansız Hava Araçları Yarışları'nda birinci olabilmek için havalanacak.

"Drone Anadolu" takım kaptanı AÜ Mühendislik Fakültesi Bilgisayar Mühendisliği 3. sınıf öğrencisi Oktay Kırık, AA muhabirine yaptığı açıklamada,TÜBİTAK tarafından düzenlenen yarışmada, insansız hava araçlarının özellikle yangın, kaza gibi acil durumlarda yardım amaçlı kullanılabilirliğinin gösterilmesinin amaçlandığını söyledi.

''Boran'ın 800 gram taşıma kapasitesi var'' 

Yarışmaya, yurt içi ve dışından 202 başvurunun yapıldığını bildiklerini belirten Kırık, bu yarışlara katılmak için 3 ay önce çalışmalara başladıklarını kaydetti.

Kırık, "Drone Anadolu" takımının 7 kişiden oluştuğunu anlatarak, "TÜBİTAK yarışları için döner kanatlı bir insansız hava aracı ürettik. Aracımızın 800 gram taşıma kapasitesi var. Yaklaşık yarım saat havada kalabiliyor. Tasarımı ve üretimi tamamen bize ait." dedi.

''Boran'' adını verdikleri insansız hava aracını yarışmaya kadar daha da geliştireceklerini dile getiren Kırık, "Takım olarak hafta sonları da dahil vaktimizi atölyemizde geçiriyoruz. Amacımız eylüldeki yarışlarda birinci olmak." diye konuştu.

YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL
DİĞER HABERLER
İsmailağa liderini yurt dışına götürmeye çalışmışlar! İkinci Gülen vakası böyle önlenmiş
TFF'nin, imza sayısı toplanamadı iddiasına Kulüpler Birliği'nden belgelerle cevap!