Apple çip kıtlığı nedeniyle iPhone 12 üretimini azaltabilir

Apple birçok tedarikçisiyle öncelikli alım anlaşmasına sahip olmasına rağmen küresel çip sorununun iPhone 12 üretimini sekteye uğratabileceği iddia edildi. Uzmanlar teknoloji devinin yakında iPhone 12’lerde kullanılan çipleri bulmakta zorlanabileceğini söylüyor.

Apple çip kıtlığı nedeniyle iPhone 12 üretimini azaltabilir
Apple çip kıtlığı nedeniyle iPhone 12 üretimini azaltabilir
GİRİŞ 09.02.2021 16:09 GÜNCELLEME 09.02.2021 16:09

Koronavirüs pandemisiyle birlikte artan teknolojik ürün ihtiyacı küresel bir çip sorununa yol açtı. Otomotiv sektörü geçtiğimiz yıl çiplerde kullanılan yarı iletken eksikliği nedeniyle küresel çapta 61 milyar dolar kayıp verdi. Uzmanlar tüketici elektroniği sektöründeki etkinin daha büyük olabileceğini ve Apple gibi akıllı telefon üreticilerinin üretimlerini kısıtlayabileceğini söylüyor.

Koronavirüs pandemisi çip kıtlığını tetikledi

Bloomberg’de yer alan bir haberde koronavirüs krizinin azalan arz ve artan talep fırtınasına yol açtığı belirtildi. Haberin detayında sorunun ilk ipuçları 2020 baharında ortaya çıktı. Dünya, ekonomiler yeniden temellerini kazandıklarında önce talebi yok eden, ardından aşırı yüklü internet ve mobil bilgi işlem olan gizemli bir salgının ilk dönemlerindeydi. Birkaç ay içinde akıllı telefonlardan arabalara ve TV'lere kadar her şeyin merkezinde yatan yarı iletken yıllarındaki potansiyel olarak en ciddi kıtlığın tohumlarını attığı yönünde bilgiler paylaşıldı.

Önemli bir Qualcomm müşterisi olan Apple, geçtiğimiz günlerde bazı yeni üst düzey iPhone'ların satışlarının bileşen eksikliğiyle sınırlandığını söyledi.

Uzmanlar bu yaşananların yalnızca başlangıç olduğunu söylüyor. Yonga üreticilerinin tam kapasite çalışırken üretimi artırmasının yıllar süren yeni bir üretim hattı oluşturmasıyla çözülebileceği belirtildi. 

YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL
DİĞER HABERLER
Tel Aviv müzakerelerde ilerleme olmazsa Refah'a saldıracağını Mısır'a iletti
Cumhurbaşkanı Erdoğan: Kudüs'ü savunmak insanlığı savunmaktır