Çin, uzaylı medeniyetlerden sinyal almış olabilir

Bloomberg News'in haberine göre Çin Sky Eye teleskobu ile daha önceki sinyallerden farklı bir sinyal yakaladı. Ancak yapılan duyuru Çin tarafından kısa bir süre sonra siteden kaldırıldı.

Çin, uzaylı medeniyetlerden sinyal almış olabilir
Çin, uzaylı medeniyetlerden sinyal almış olabilir
GİRİŞ 15.06.2022 09:29 GÜNCELLEME 15.06.2022 09:29

Çin Bilim ve Teknoloji Bakanlığı'nın resmi gazetesi olarak hizmet eden Science and Technology Daily'de Çin'in Sky Eye teleskobunun uzaylı uygarlıkların belirtilerini yakalamış olabileceği iddia edildi. Haber kısa sürede Çin'in sosyal ağ sitesi Weibo'da popüler oldu. Ancak Çin hükümeti kısa bir süre sonra Science and Technology Daily'nin web sitesinden haberi kaldırdı.

Dünyanın en büyük radyo teleskobu olan Sky Eye tarafından yeni bir elektromanyetik sinyal keşfedildi.  Ancak tespit edilen bu sinyalin daha önceki sinyallerden çok farklı olduğu vurgulandı. Ancak nedeni bilinmeyen bir nedenden dolayı Çin, haberin yayınladığı tüm sitelerden içeriği kaldırmaya başladı. Ayrıca kaldırılan duyuruya göre şüpheli sinyaller ilk değil. Sinyali araştıran ekibin lideri Zhang Tonjie, daha önce 2020'de de iki adet şüpheli sinyalin tespit edildiğini söyledi.

Eylül 2020'de, Çin'in güneybatısındaki Guizhou eyaletinde bulunan ve 500 metre (1.640 fit) çapa sahip Sky Eye, dünya dışında yaşam belirtileri bulmak amacıyla bilim adamlarına yardımcı oluyor. Çin'in Sky Eye'ı düşük frekanslı radyo frekanslarına karşı oldukça hassas. Bu nedenle diğer teleskoplara göre çok farklı sinyaller yakalıyor.

Duyuruda şüpheli sinyallerin bir tür radyo paraziti de olabileceği vurgulandı. Ekibin konuyla ilgili araştırmaları devam ediyor.

KAYNAK: BLOOMBERG NEWS
Mustafa Çokyaşar Haber7.com - Teknoloji Editörü
Haber 7 - Mustafa Çokyaşar
YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL
DİĞER HABERLER
Okan Buruk, Hakim Ziyech'i duyurdu!
Türkiye’nin en kalabalık ilçeleri açıklandı