Tweet düzenleme özelliği ile ilgili detaylar netleşiyor! En fazla 5 defa düzenlenebilecek

Twitter'ın tweet düzenleme özelliği ile ilgili detaylar netleşiyor. Özellik yakında birçok Twitter kullanıcısına sunulacak olsa da Türkiye'deki kullanıcılar uzun bir süre bu özelliğe sahip olamayacak.

Tweet düzenleme özelliği ile ilgili detaylar netleşiyor! En fazla 5 defa düzenlenebilecek
Tweet düzenleme özelliği ile ilgili detaylar netleşiyor! En fazla 5 defa düzenlenebilecek
GİRİŞ 07.09.2022 12:37 GÜNCELLEME 07.09.2022 12:39

Twitter geçen hafta yayınladığı bir blog gönderisinde uzun süredir test edilen tweet düzenleme özelliğinin kullanıcılara sunulmaya hazır olduğunu duyurmuştu. 

Twitter'da tweetleri düzenlemek yakında mümkün olacakTwitter'da tweetleri düzenlemek yakında mümkün olacak

Yapılan açıklamada, özellik kullanıma sunulduğunda kullanıcıların tweet'lerini yayınlandıktan sonra 30 dakikaya kadar düzenleyebilecekleri belirtilmişti. Ancak tweet düzenleme ile ilgili yeni bir detay daha ortaya çıktı.

Kullanıcılar 30 dakika içinde tweetleri yalnızca beş kez düzenleyebilecek.

Bu sınır, yazım hatalarını düzeltmek, medya dosyalası yüklemek veya bazı hashtagler eklemek için yeterli. Twitter'ın beş kez düzenlemeye izin vermesinin nedeni özelliğin suistimal edilmemesi.

Şirketten yapılan açıklamada şu anda kullanıcı davranışlarının gözlemlediğini ve onaylanan zaman diliminde kullanıcılara sunulan düzenleme sayısının değiştirilebileceği söylendi.

TWİTTER'IN YENİ ÖZELLİĞİ TÜRKİYE'DE KULLANILAMIYOR

"Tweet'i düzenle" özelliği Twitter Blue aboneliği için ödeme yapan kullanıcılara sunuluyor. Aboneliğin ücreti ise ABD'de 5 dolar.  Ancak başlangıçta tüm ücretli kullanıcılara sunulmayacak. Twitter, önce Yeni Zelanda merkezli abonelerin bu özelliği alacağını ve daha sonra özellik hakkında daha fazla şey öğrendiğinde Avustralya, Kanada ve ABD'deki Twitter Blue kullanıcılarına açılacağını belirtti. 

Ancak Twitter Blue henüz Türkiye resmi olarak hizmete açılmadı. Dolayısıyla tüm  Twitter Blue kullanıcılarına bu özellik açılsa bile tweet düzenleme özelliği Türkiye'de kullanılamayacak.

Mustafa Çokyaşar Haber7.com - Teknoloji Editörü
Haber 7 - Mustafa Çokyaşar
YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL
DİĞER HABERLER
11 ilde PKK'ya operasyon: 92 terör ini imha edildi!
ABD, Netanyahu'nun hain planını ifşa etti! Biden'ı çıldırtan skandal ateşkes şartı