Çin, 'LSAR-4 01' uydusunu fırlattı: Doğal afetleri uzaydan takip edebilecek!

Çin, doğal afetleri ve diğer felaketleri takip etmek, önceden engellemek ve yardımcı olmak amacıyla uzaktan algılama yetenekleri olan bir yer gözlem uydusunu uzaya gönderdi.

Çin, 'LSAR-4 01' uydusunu fırlattı: Doğal afetleri uzaydan takip edebilecek!
Çin, 'LSAR-4 01' uydusunu fırlattı: Doğal afetleri uzaydan takip edebilecek!
GİRİŞ 14.08.2023 09:13 GÜNCELLEME 14.08.2023 09:13
Bu Habere 1 Yorum Yapılmış

Çin Ulusal Uzay İdaresi, "LSAR-4 01" uydusunun, Long March 3B taşıyıcı roketiyle Siçuan eyaletindeki Şiçang Uydu Merkezinden fırlatıldığını duyurdu.

Fırlatışın ardından Yer Eşzamanlı Yörünge'deki planlanan konuma yerleşen uydunun, Çin'in afet izleme sisteminin geliştirilmesine önemli rol oynayacağı bildirildi.

DOĞAL AFETLERİ ÖNCEDEN TESPİT EDİP MÜDAHALE EDİLMESİNİ SAĞLAYACAK

"Sentetik açıklık radarı (SAR)" adı verilen donanımı sayesinde yeryüzüne ilettiği L-bandı elektromanyetik dalgaların yansılarını algılayabilen uydu; sel, toprak kayması ve deprem gözlemlerinde kullanılacak.

Uydu, deniz ve toprak kaynaklarının tespiti, hava tahmini, çevre koruma, tarım ve ormancılık faaliyetlerine de destek sağlayacak.

Fırlatış, Long March roketleriyle icra edilen 483'üncü başarılı taşıma görevi oldu.

KAYNAK: AA
Ekrem Öztürk Haber7.com - Teknoloji Editörü
Haber 7 - Ekrem Öztürk

Editör Hakkında

1995 yılında doğdu, İstanbul'da yaşıyor. Gelişim Üniversitesi Medya ve İletişim Bölümünden 2021 yılında mezun oldu. 6 yıldır metin yazarlığı yapmakta ve bu süreçte kendisinin bilim kurgu, kişisel gelişim alanlarında yazdığı üç kitabı bulunmaktadır. Belirli zamanlarda toplumu ilgilendiren güncel konuları özgün bir bakış açısıyla ele aldığı makaleler yazmaktadır. Meslek hayatına ise Haber7.com'da "Teknoloji Editörü" olarak devam etmektedir. Ayrıca günümüz insan ilişkilerinde saygının ve empatinin çok büyük bir güç olduğuna inanmaktadır.
YORUMLAR 1
  • Shangdi 上帝 Var! 8 ay önce Şikayet Et
    Komunist ateist din düşmanı din ve innancı saldırdıkları kilise cami budist ibadethane yıktıkları dine yasaklayıp değiştirdikleri müddetçe yüce kainataı yaradan ceşitli din ve kültürlerde isimi ile anılır Yahwe, Yehowa, Allah, Tengri, Shangdi Çince上帝 yüce yaradan ayni Firavunu yaptığî gibi Tevratın hükmü ile intikamı alır isterlerse 1000 Tane doğal afet takip için uydu göndersinler!
    Cevapla
DİĞER HABERLER
Ürünlerinde dışkı çıkan Nestle’nin bebek mamasında yeni skandal!
Dikkat çeken rakamlar! Ülke ülke kişi başına düşen araç sayısı belli oldu