Logitech’ten yapay zeka ile donatılmış kulaklık Zone Wireless 2

Logitech’in yeni toplantı kulaklığı Zone Wireless 2, toplantıların tüm katılımcıları için özelleştirilebilen Gürültü Engelleme özelliği ile iki yönlü profesyonel bir ses deneyimi sunuyor.

Logitech’ten yapay zeka ile donatılmış kulaklık Zone Wireless 2
Logitech’ten yapay zeka ile donatılmış kulaklık Zone Wireless 2
GİRİŞ 17.10.2023 16:10 GÜNCELLEME 17.10.2023 16:11

Gürültülü çalışma ortamlarında gürültüsüz bir konuşma deneyimi için tasarlanmış ve iki yönlü gürültü engelleme deneyimi sunan özelleştirilebilir bir iş kulaklığı olan Zone Wireless 2, yapay zeka destekli teknolojisi ile benzersiz bir çalışma deneyimi sunuyor. Uzaktan gelen sesleri bile bastıran gürültü engelleyici 4 adet mikrofonu, hibrit Aktif Gürültü Engelleme (ANC) ve kişiselleştirilmiş stereo ses özelliği ile profesyonellerin gürültülü ortamlarda dikkatleri dağılmadan çalışmalarına yardımcı oluyor. 

Günümüzün hibrit çalışma ortamlarında iş profesyonellerinin farklı mekanlarda çalışırken, hemen hemen her çalışma alanında gürültü ve düşük ses kalitesi motivasyonunu ve verimliliği olumsuz etkileyebilir. Son zamanlarda yapılan "Hibrit İş Yaşamı İçin Çalışanların Donatılması" adlı çalışma, evden çalışanların %85'inin ses sorunlarıyla başa çıkmakta zorlandığını, bunun arka plandaki gürültüden veya bilgisayar hoparlörlerinden gelen düşük ses kalitesinden kaynaklandığını ortaya koyuyor. Aynı çalışma, hibrit çalışanların kaliteli kulaklıklar gibi modern işbirliği araçları ile yeterince desteklenmediğini de gözler önüne seriyor. 

Logitech Operasyon Direktörü (COO) Prakash Arunkundrum, Zone Wireless 2’yi ‘’Teknolojide yüksek bir kontrol, hassasiyet ve yenilik düzeyine ihtiyaç duyan profesyoneller için geliştirilmiş şimdiye kadar ki en üstün Logitech iş kulaklığı" olarak nitelendiriyor. Düşük bir karbon ayak izi ile tasarlanan Zone Wireless 2'yi, iş yaşamında yüksek performans elde edebilmek için yapay zeka ve yüksek teknoloji ile inşaa ettiklerini vurgulayan Prakash Arunkundrum, "Zone Wireless 2, özellikle karşı tarafın gürültü engelleyen bir kulaklık takmadığı durumlarda bile, görüşme sırasında karşı taraftan gelen arka plan gürültüsünü bastırmasına olanak tanıyarak iklii bir fayda sağlıyor.’’ diyor. 

YAPAY ZEKA İLE DONATILAN ÜSTÜN TEKNOLOJİ ÜRÜNÜ BİR KULAKLIK: ZONE WIRELESS 2

Zone Wireless 2’de bulunan Gelişmiş Arama Netliği özelliği, Logi Tune üzerinden etkinleştirilen bir yapay zeka yazılımı sayesinde, aramanın diğer ucundaki sesi arka planından ayırmak için kullanılıyor. Üstün gürültü engelleyen mikrofonlar, kullanıcının sesini yakalayan gelişmiş demetleme teknolojisi ile dikkat dağıtıcı sesleri ve yakındaki konuşmaları bastırarak iki yönlü bir gürültü bastırma sistemi oluşturuyor.

Aktif Gürültü Engelleme (ANC), çalışanların klavye tıklamaları, yakındaki konuşanlar ve HVAC sesleri gibi çalışma ortamındaki arka plan gürültüsünü engellerken, şeffaflık modu kullanıcıların kulaklık takılıyken çevrelerini farkında olmalarına yardımcı oluyor. Logi Tune'da kurulduktan sonra, kullanıcılar Kişisel EQ özelliğini kullanarak, bizzat kendileri tarafından uygulanan bir işitme testi ile kişisel işitme aralığına uyacak şekilde kulaklığı özelleştirebiliyorlar.

ZONE WIRELESS 2 İLE KESİNTİSİZ BAĞLANTI

Zone Wireless 2’deki USB-C alıcı, kulaklık açıldığında veya kapatıldığında kulaklık sesi ile bilgisayar sesi arasında akıllı geçiş yapmak için akıllı numaralandırma kullanılıyor. Çoklu erişim özellikli Bluetooth® cihazlar arasında zahmetsizce geçiş yapmayı sağlıyor. Logitech’in patent bekleyen akıllı numaralandırma özelliği, kullanıcıların bilgisayarlarını terk ettiklerinde bağlantı kaybettiklerinde ve daha sonra sesle ilgili görünüşte bağlı olan bir kurulumla geri döndüklerinde sık sık yaşadıkları soruna pratik bir çözüm sağlıyor. 

Profesyonellerin yoğun iş programlarını güçlendirmek için 40 saatlik (ANC açık veya kapalı olmasına bağlı olarak konuşma süresi ve dinleme süresine bağlı olarak değişen) pil ömrü sunan Zone Wireless 2, beş dakikalık hızlı bir şarj ile bir saatlik konuşma süresi sağlıyor. 

İşlevselliği ve mükemmel çağrı netliğinin ötesinde Zone Wireless 2, profesyonellerin tarzına uygun olarak Grafik, Off-Beyaz ve Gül renk seçenekleri sunuyor. Zone Wireless 2, çoğu video konferans platformuyla uyumlu olup, açık ofis için premium mikrofonun yanı sıra; Zoom, Google Meet, Google Voice ve Fast Pair ile Microsoft Teams sertifikalıdır. Zone Wireless 2’nin kolayca uzaktan yönetilebilmesini sağlayan Logitech'in cihaz yönetimi platformu Sync ise kurumların IT yöneticilerine tek bir bulut tabanlı arayüzden Zone Wireless 2'yi güncelleme ve sorun giderme olanağı sağlar.

SÜRDÜRÜLEBİLİRLİK BAKIŞ AÇISIYLA TASARLANDI

Sürdürülebilirlik, Logitech ürünlerinin hammadde kaynaklarının temin edildiği andan başlayarak ürünlerin ömrü sona erene kadar tüm süreçlerin temelini oluşturuyor. Logitech, karbon etkisini azaltmak için aktif olarak çalışmalarına devam ederken, iklim pozitif bir dünya yaratma taahhüdünü de sürdürüyor. Zone Wireless 2 da Logitech ürünlerinin tamamı gibi karbon nötr sertifikalı olup, ürünün ve ambalajını karbon etkisi, Logitech'in karbon dengeleme projelerine yatırım yapması nedeniyle sıfıra indirilmiştir.

Zone Wireless 2'nin plastik parçalarının %20’si, tüketici sonrası geri dönüştürülmüş plastik içerirken, ürünün süsleme halkası ve templo uzatması için kullanılan alüminyum geleneksel fosil yakıt enerjisi yerine yenilenebilir enerji kullanan bir süreçle üretilir. Zone Wireless 2'nin kağıt ambalajı FSC™-sertifikalı ormanlardan ve diğer kontrollü kaynaklardan sağlanır.

Zone Wireless 2, ayrıca değiştirilebilir kulak süngerleri ve değiştirilebilir bir pil özelliği sayesinde kulaklığın uzun ömürlü kullanılmasına imkan verecek şekilde tasarlanmıştır.

KAYNAK: HABER7
Ekrem Öztürk Haber7.com - Teknoloji Editörü
Haber 7 - Ekrem Öztürk

Editör Hakkında

1995 yılında doğdu, İstanbul'da yaşıyor. Gelişim Üniversitesi Medya ve İletişim Bölümünden 2021 yılında mezun oldu. 6 yıldır metin yazarlığı yapmakta ve bu süreçte kendisinin bilim kurgu, kişisel gelişim alanlarında yazdığı üç kitabı bulunmaktadır. Belirli zamanlarda toplumu ilgilendiren güncel konuları özgün bir bakış açısıyla ele aldığı makaleler yazmaktadır. Meslek hayatına ise Haber7.com'da "Teknoloji Editörü" olarak devam etmektedir. Ayrıca günümüz insan ilişkilerinde saygının ve empatinin çok büyük bir güç olduğuna inanmaktadır.
YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL
DİĞER HABERLER
Facianın eşiğinden dönüldü: Yol kapatıldı evler boşaltıldı
Kılıçdaroğlu'na cevap: Tükenmiş olan siyasi geleceklerine umut olmak niyetinde değiliz