Eşini yaralayan şüpheli elektronik kelepçeyi kırdı

Zeytinburnu’nda 2020 yılında 5 el ateş ederek eşinin yaraladığı Nurtaç Canan, bu kez de 4 yıldır boşanamadığı eşi Ragıp Canan’ın tehdit ve hakaret mesajlarının hedefi oldu.

Eşini yaralayan şüpheli elektronik kelepçeyi kırdı
Eşini yaralayan şüpheli elektronik kelepçeyi kırdı
GİRİŞ 13.04.2024 10:54 GÜNCELLEME 13.04.2024 10:54

Cezaevinden tahliye edilen Ragıp Canan, eşi Nurtaç Canan'ı rahatsız etmeye devam ederken elektronik kelepçe takıldı. Ancak kelepçeyi kırarak tehdit mesajları atmaya devam etti. Korkudan dışarı çıkamayan Nurtaç Canan, "Şahıs kelepçeyi kırınca Ankara İzleme Merkezi'nden beni aradılar. 'Biz tekrar kelepçe takana kadar KADES'e basabilirsiniz ya da kadın sığınma evine geçebilirsiniz' diye söylendi. Daha sonra eve hapsoldum. Hiçbir yere çıkamadım. Can güvenliğim de yok" dedi.

Nurtaç Canan, 25 yıllık eşi Ragıp Canan ile şiddetli geçimsizlik yaşadıktan sonra ayrılma kararı aldı. Ragıp Canan, 4 Haziran 2020'de kayınpederinin evine girerek Nurtaç Canan'ı 5 kez ateş ederek yaraladı. Nurtaç Canan, hayatta kalmayı başardı ve Ragıp Canan 9 yıl hapis cezasına çarptırıldı. Ancak boşanma davası hala sonuçlanmadı ve Ragıp Canan 3 yıl cezaevinde kaldıktan sonra tahliye edildi. Eşini tehdit eden Ragıp Canan'a elektronik kelepçe takıldı, ancak kelepçeyi kırarak tehditlerine devam etti. Nurtaç Canan, yaşadığı korku dolu günlerin son bulmasını ve Ragıp Canan'ın tekrar kelepçelenmesini istiyor.

Nurtaç Canan, "2020 yılında beni 5 kurşunla yaraladı. Yargılama süreci uzun bir süreçti ve 8 yıl 9 ay ceza aldı. Kelepçe takılması kararlaştırıldı ancak kelepçeyi kırdı. Ankara İzleme Merkezi beni aradı ve 'Biz kelepçe takana kadar KADES'e basabilirsiniz ya da kadın sığınma evine geçebilirsiniz' dedi. O günden beri evde hapsedildim, can güvenliğim yok" dedi.

Ragıp Canan'ın sürekli tehditler savurduğunu belirten Nurtaç Canan, "Bu adam her an her yerden çıkabilir. Hemen yargılanıp tekrar kelepçelenmesini talep ediyorum. Fotoğrafı aldıktan sonra karakola gittim, ancak hala tedirginim çünkü kelepçesiz dolaşıyor" şeklinde konuştu.

Boşanma davası devam eden Nurtaç Canan, "Bana 5 kurşun sıkan bir adamdan bahsediyoruz. Boşanma davam hala sürüyor ve çok korkuyorum. Sürekli tehdit altındayım, her an ölebileceğim mesajları alıyorum. Bu durum beni eve hapsediyor" dedi.

KAYNAK: İHA
Fuat Öner Haber7.com - Sorumlu Müdür/Yayın Koordinatörü
Haber 7 - Fuat Öner

Editör Hakkında

1989 İstanbul doğumlu olan Fuat Öner, Hatay Mustafa Kemal Üniversitesi İnternet Gazeteciliği-Yayıncılığı bölümünden ve Eskişehir Anadolu Üniversitesi İşletme bölümünden mezun oldu. Eğitimine Marmara Üniversitesi Sosyal Medya Yönetimi Yüksek Lisans bölümünde devam etmektedir. Medya sektörüne 2008 yılında adım atan Öner, Star TV ve Habertürk gazetelerinde çeşitli görevler üstlenmiştir. 2012 yılında Kanal7 Medya Grubu'na haber editörü katılan Öner, Haber7.com'da ‘Yayın Koordinatörü' olarak görevine devam etmektedir. Ayrıca, evli ve bir çocuk babasıdır.
YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL
DİĞER HABERLER
Bayraktar TB3 bir rekoru daha kırdı!
TBMM'de Fransa'ya karşı bildiri! Tezkere kabul edildi...