Ünlü oyuncu Aslıhan Karalar'dan duygulandıran itiraf! O geceyi ve filmi anlattı

15 Temmuz’da milletimizin destansı mücadelesini anlatan ‘15/07 Şafak Vakti’ filminde rol alan Aslıhan Karalar, “Hem ağladım, hem oynadım” dedi.

Ünlü oyuncu Aslıhan Karalar'dan duygulandıran itiraf! O geceyi ve filmi anlattı
Ünlü oyuncu Aslıhan Karalar'dan duygulandıran itiraf! O geceyi ve filmi anlattı
GİRİŞ 15.07.2021 07:25 GÜNCELLEME 15.07.2021 07:30
Bu Habere 5 Yorum Yapılmış

Aslıhan Karalar, “O gece milletimizin refahı için mücadele edenlerin yaşadıklarını sette tekrar yaşadık, bugünleri gördüğümüz için şükrettik. Bu topraklar, bu vatan bizim, asla bölünemez” ifadelerini de kullandı.

FETÖ'nün hain darbe girişimine karşı Türk milletinin verdiği destansı mücadeleyi anlatan '15/07 Şafak Vakti' filmi, bugün vizyona giriyor. Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkanlığı desteğiyle çekilen filmde 'Elif'i canlandıran Aslıhan Karalar '15/07 Şafak Vakti' filmi ve  hem de o geceye ilişkin Sabah Gazetesi'ne çarpıcı açıklamalarda bulundu.

* Filmde canlandırdığınız 'Elif'ten bahseder misiniz?

'Elif' aile değerlerine önem veren, çalışkan, dışa dönük, başarılı bir avukat. 'Cevdet'in kızı, 'Yusuf'un ablasıdır. Annesinin kaybının ardından hızla büyümek zorunda olan çocuk rolünü doğru bir şekilde üstlenmiştir.

* Nasıl bir hazırlık süreci geçirdiniz?

Öncelikle 15 Temmuz 2016 akşamını bizzat yaşayan birisi olarak Türk milletinin verdiği mücadeleye zaten tanık olmuştum. Role hazırlık sürecim o nedenle çok zor olmadı. O gece milletimizin refahı için mücadele verenlerin yaşadıklarını sette tekrar yaşadık. Şehitlerimize Allah'tan rahmet, gazilerimize şifa diliyorum. Çok büyük bir mücadele verdiler. Onlar olmasaydı bizler bugün milletçe bu refahta olamazdık. Hepsini hürmetle anıyorum.

BİR KURTULUŞ HİKAYESİ

* Film, Çengelköy ve 15 Temmuz Şehitler Köprüsü'nde yaşananlara odaklanıyor. Çekimlerde en etkilendiğiniz sahne hangisi oldu?

En etkilendiğim sahne 'Sultan'ın vurulduktan sonra hastaneye yetiştirilme sürecindeki sahneydi. Zamanla yarıştığımız o an... O akşam belki birçok kişi aynı yarışı yaşamıştı. Türk halkı nesillerden beri savaşmış bir millet ve 15 Temmuz akşamı verilen mücadele bir kurtuluş hikayesidir. Filmin oyuncuları olarak Allah'a bizlere bugünleri gösterdiği için şükrettik.

MİLLETİMİZİN NE KADAR GÜÇLÜ OLDUĞUNU ANLATTIK

* Bu filmde yer almak sizin için ne ifade ediyor?


Türk milleti için dönüm noktası olan 15 Temmuz 2016 gecesini anlatan bu filmde rol almak benim için anlatılamayacak kadar kıymetli. Çok değerli yapımcı, yönetmen ve oyuncularla çalıştım. Bu duyguları yeni nesillere aktarabilmek çok kıymetli. '15/07 Şafak Vakti', Türklerin manevi ve fiziksel kuvvetini, mücadele ruhunu çok güzel anlatıyor.

15 TEMMUZ'DA ANKARA'DAYDIM KORKUNÇ UÇAK SESLERİ HÂLÂ KULAĞIMDA

* Siz darbe girişiminin yaşandığı gece neredeydiniz, neler yaşadınız?

Ankara'daydım, hâlâ uçakların korkutucu alçaktan uçuş sesleri kulağımda... Bu filmdeki sahneler olayların esas boyutunu bizzat yaşamamı sağladı. Hem oynadım, hem de ağladım. Milliyetçi bir ailenin ferdi olmaktan her zaman gurur duydum. Filmdeki sahneleri de yaşayarak oynadım. Şehitlerimize ve gazilerimize, o akşam özgürlüğümüz için mücadele veren herkese şükrettim. Bu topraklar, bu vatan bizim asla bölünemez, bu gençlik hainlere geçit vermez. Türk halkının gücünün gerçekten her şeyden üstün olduğuna gönülden inanıyorum.

YORUMLAR 5
  • ErektusSOkares 2 yıl önce Şikayet Et
    Bundan sonra hainlere acınmaz görüldükleri yerde kafalarına sıkılır SadakallahulAzim
    Cevapla
  • Bünyamin Öztürk 2 yıl önce Şikayet Et
    Millet o gece refahlık ferahlık için mi meydanlara çıktı? 15 Temmuzu sulandırmak böyle bir şey işte. Şimdi film nostaljileriyle avunun.
    Cevapla
  • Serkan 2 yıl önce Şikayet Et
    İyi niyetli bir yaklaşım lakin fragman filmin özensiz ve geçiştirme olduğunu gösteriyor. Bu film tutmaz AGA! Keşke böyle bir destanı hak edecek bir film yapılsa
    Cevapla
  • CENGİZ 2 yıl önce Şikayet Et
    hiç yoktan iyidir.
    Cevapla
  • Malazgirt...71 2 yıl önce Şikayet Et
    Böyle konuları işlemeyi beceremiyoruz maaleseff
    Cevapla
DİĞER HABERLER
Sokak ortasında 10 yaşındaki kız çocuğunu dövdü! Tepkiler sonrası çocuğunu bırakıp gitti
İslam İşbirliği Teşkilatı'ndan tarihi İsrail kararları