Almanya'dan gelen gurbetçi ailenin dinlenme tesisinde 25 bin euro ve altınlarını çaldılar

Almanya'dan Türkiye'ye gelen aileyi takip eden hırsız dinlenme tesisinde verdikleri molayı fırsat bilip önce aracın lastiklerini kesti, ardından camı kırarak 25 bin euro para ve altın bulunan çantayı alarak kayıplara karıştı.

Almanya'dan gelen gurbetçi ailenin dinlenme tesisinde 25 bin euro ve altınlarını çaldılar
Almanya'dan gelen gurbetçi ailenin dinlenme tesisinde 25 bin euro ve altınlarını çaldılar
GİRİŞ 04.08.2021 17:10 GÜNCELLEME 04.08.2021 17:12
Bu Habere 9 Yorum Yapılmış

Olay, dün sabah saat 05:15 sıralarında Silivri’ye 30 kilometre mesafede olan dinlenme tesislerinde meydana geldi. Edinilen bilgiye göre, Almanya’da yaşayan gurbetçi Burhan Aksoy, ailesi ile birlikte iş için İstanbul’a geldi. Yolda yorulan aile, tır parkına girerek bir süre dinlenmek istedi. Bu sırada aracı gözüne kestiren bir hırsız, harekete geçti. Takip edilmesini önlemek için önce aracın lastiklerini kesen hırsız, ardından bir anda camı kırarak içeride bulunan para, altın, cep telefonları ve pasaportların olduğu çantayı aldı. Altınları ve 25 bin euro paranın içinde olduğu çantanın çalınmasının şokunu yaşayan Burhan Aksoy, aracı ile hırsızın peşine düştü ancak tekerleğin patlak olması nedeniyle fazla ilerleyemedi. Jandarmaya haber veren Aksoy, şikayetçi oldu. Hırsızın aynı yöntemle Fransa'dan gelen bir ailenin de çantasını çaldığı öğrenildi. Hırsızlık anı kameralara da saniye saniye yansıdı.

Ordu'da 85'lik Arif dede 63 yıldır bal satarak geçimini sağlıyorOrdu'da 85'lik Arif dede 63 yıldır bal satarak geçimini sağlıyor

 

FRANSA'DAN GELEN BAŞKA BİRİNİ DAHA SOYMUŞLAR

Yorulup dinlenmek istediği için Tır Parkı’nda gelen Burhan Aksoy, “Almanya’dan geldim. Yollar çok kalabalıktı. Gece yarısı bayağı yol gittim ve yorulmaya başladım. Arabada 4 kişiydik 2 kızım ve annem vardı. Yorgunluk üzerime çökünce Silivri’ye 30 Metre kala arabayı parka çektim. Küçük kızım öndeydi. Annemle büyük kızım arkadaydı. Ben direksiyon başında 15 dakika gözlerimi dinlendireyim dedim. O esnada dalmışım. Küçük kızım o esnada telefonuyla oynuyordu. Hırsız arabanın önce lastiğini indirip bıçakla kesmiş. Ön tarafımızda Fransa’dan gelen vatandaşımızın arabasının camını da kırmış. O araç benden 100 metre ileride önce onun camını kırıyor. Oradan alacağını alıyor” dedi. 
   


25 BİN EURO ÇALINDI 

Hırsızın daha sonra da kendi camını kırdığına anlatan gurbetçi Aksoy, “Benim cama da aynı şekilde kırıp camı patlatıyor. İçinden annemin el çantasını alıyor. Bütün pasaportlar, altınlar ve yüklü miktar da para vardı. Şu anda darda ve zor durumdayız. 20-25 bin euro miktar gitti. Çocukların çığlık sesinden sonra kendime gelene kadar 15 saniye sürdü. Ne olduğunu anlamaya başladıktan sonra arabayı çalıştırıp hırsızı takibe aldım. 2 kilometre gidebildim. Lastikleri indirdiklerini daha sonra anladım. Sonra polisi ve jandarmayı aradım. Umarım yakalanıp cezasını bulur” diye konuştu.

 

KAYNAK: İHA
YORUMLAR 9
  • Dürüst vatandas 2 yıl önce Şikayet Et
    Git sen bu hikayeyi cebime anlat.....cokda inandik
    Cevapla
  • Erhan 2 yıl önce Şikayet Et
    Uyuyorsunuz para öyle saklanırmı ötür durumlar değerli eşyaları çanta dışında kamufle edin bende Almanya’dan İstanbulda pazarda gezerken çantaya çocuk pedi çöp vardı onları koyduk değerli eşyaları cüzdanı pasaportu çıkarttım aklıma geldi çalarlar diye gerçektende çanta çalındı tedbirli olmak lazım
    Cevapla
  • Deli Dumrul 2 yıl önce Şikayet Et
    Burası Türkiye geçmiş olsun. Mahkemeye felan da gitme, bir de avukata parçalanırsın. Davan 10 yıl sürer, bir, 25 bin eu daha harcarsın sonuç sıfır.
    Cevapla
  • osman aydin 2 yıl önce Şikayet Et
    burasi turkiye musluman ulke hırsızlığın dogru duzgun cezasinin olmamasi akil gutulmasi gibi birsey
    Cevapla
  • zekeriya 2 yıl önce Şikayet Et
    Ya kardesim o kadar paran vardi da nasil basit bulanacak yerde muhafaza ettin? Ayriyetten sizden baska nasil birisi bilebilir o kadar paranin arabanizda oldugunu? Cok süpheli bir durum.
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
26 imza birden, petrol Türkiye'ye akacak! Terör örgütü PKK'ya kötü haber
Son dakika haberi: Okullardaki yeni müfredat modeli açıklandı