Kızlarını kurtarmak isterken boğuldu

SİVAS'ın Suşehri İlçesi'nde, baraj gölüne giren kızlarını kurtarmak için suya giren 55 yaşındaki Zeki Cengiz, boğularak yaşamını yitirdi.

Kızlarını kurtarmak isterken boğuldu
Kızlarını kurtarmak isterken boğuldu
GİRİŞ 24.08.2016 00:31 GÜNCELLEME 24.08.2016 00:31

Olay, saat 17.00 sıralarında ilçe yakınlarındaki Bereket Barajı Hidroelektrik Santrali göletinde meydana geldi. Ailesiyle birlikte baraj gölü kıyısında piknik yapan 10 yaşındaki Hürnaz Özbek suya düştü. Çırpınan küçük kızı fark eden annesi 28 yaşındaki Rabia Özbek ile teyzesi 24 yaşındaki Serpil Kepenek de suya atladı. Hürnaz'ı çıkarmayı başaran, ancak kıyıya ulaşamayan iki kız kardeş, sürüklenmeye başladı. Zeki Cengiz de kızlarını kurtarmak için suya girdi. Yardıma koşan çevredeki piknikçiler, Rabia Özbek ile kardeşi Serpil Kepenek'i sudan çıkardı, akıntıya kapılan Zeki Cengiz ise gözlerden kayboldu.

İhbar üzerine olay yerine sevk edilen AFAD ve itfaiye ekipleri arama çalışması başlattı. Yaklaşık 1.5 saat süren çalışmalardan sonuç alınamadı.

Bir süre sonra, olay yerine 1.5 kilometre mesafede, D-100 karayolu yakınındaki bir beton şantiyesi yakınlarında su kenarında bir erkek cesedi bulunduğu ihbarı geldi. Yapılan araştırmada, cesedin Zeki Cengiz'e ait olduğunu belirlendi.

Göletin bağlantı kanalında sürüklendiği anlaşılan Cengiz'in cesedi, otopsi için Suşehri Devlet Hastanesi'nin morguna kaldırıldı.

YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL
DİĞER HABERLER
İsmail Saymaz: Bir binayı almayı beceremeyenlere iktidarı teslim ederler mi?
Çanakkale Savaşında neler yaşandı?