Batı Afrika'da Ebola virüsü kabusu

Güney Afrikalı yetkililer, Batı Afrika'da çok sayıda can alan Ebola virüsüne karşı alarma geçti.

Batı Afrika'da Ebola virüsü kabusu
Batı Afrika'da Ebola virüsü kabusu
GİRİŞ 30.07.2014 21:29 GÜNCELLEME 30.07.2014 21:29
Bu Habere 1 Yorum Yapılmış

Ülke genelindeki havaalanı ve sınır yetkililerine, ülkeye giriş yapan yolcuların hastalık belirtisi gösterip göstermediğini kapsamlı olarak incelemeleri talimatı iletildi.

OR Tambo Uluslararası Havalimanı ve Lanseria Havalimanı'nda, yolcuların ateşlerinin, termal tarayıcılarla ölçüldüğü belirtildi.

Sağlık Bakanlığı, ülkedeki tüm sağlık yetkililerinden de özellikle Batı Afrika'ya seyahat etmiş hastaların durumunu daha dikkatli incelemelerini istedi.

Bakanlıktan yapılan açıklamada, Batı Afrika'daki Ebola salgınının yakından takip edildiği ve salgının Güney Afrika'ya sıçramaması için gerekli önlemlerin alındığı ifade edildi.

Batı Afrika'daki Sierra Leone, Liberya ve Gine'de görülen salgın 600'den fazla can aldı. Temas yoluyla bulaşan ve ölüm oranı yüzde 90'u bulan hastalık için herhangi bir tedavi yöntemi veya aşı bulunmuyor.

KAYNAK: AA
YORUMLAR 1
  • kaos77 9 yıl önce Şikayet Et
    çaresiz değil, ebolanın bilinen tek çaresi var. hastalık görülen bölgeyi giriş ve çıkışlara yasaklıyorsun, içerde kalanlar ölüyor(%90) kalanlar kalıyor, hastalık bulaşabilecek etrafında insan bulamayınca kendiliğinden kaybolup gidiyor. çaresi bu kadar basit işte:)) virüs afrikadan dünyaya bir yayılırsa insanlığın sonu demektir herşey biter.
    Cevapla
DİĞER HABERLER
Nedim Şener kulis bilgisini verdi! Yargıtay DEM Parti için harekete geçti
Cumhurbaşkanı Erdoğan: Kudüs'ü savunmak insanlığı savunmaktır