ABD'li senatörler Mısır'da

ABD Senatosu üyeleri John McCain ve Lindsey Graham, Mısır'ın geçici Cumhurbaşkanı Yardımcısı Muhammed el-Baradai'yle görüştü.

ABD'li senatörler Mısır'da
ABD'li senatörler Mısır'da
GİRİŞ 06.08.2013 21:00 GÜNCELLEME 06.08.2013 21:00

Amerika'nın Kahire Büyükelçiliği'ndeki diplomatik kaynaklardan alınan bilgiye göre, ABD'li senatörler McCain ve Graham, Kahire'deki Cumhurbaşkanlığı Sarayı'nda Baradai ile basına kapalı görüşme yaptı.

ABD'li senatörlerin, Baradai'ye demokratik geçiş sürecine tüm siyasi tarafların katılması gerektiğini, muhalif gösterilerin bastırılmasının ülkedeki demokrasinin geleceğini olumsuz etkileyeceğini ilettiği belirtildi.

McCain ve Graham, Baradai ile görüşmesi öncesinde Savunma Bakanı Abdulfettah es-Sisi ile bir araya geldi.

Görüşme sonrası Mısır ordusundan yapılan yazılı açıklamada, "Görüşmede Mısır'daki siyasi hayattaki son gelişmeler, kutuplaşmanın ve şiddetin önlenmesi için gösterilen çabalar, tüm siyasi kesimlerin katılacağı demokratik geçiş süreci için yol haritası ayrıca iki ülkeyi ilgilendiren ortak konular ele alındığı" kaydedildi.

"Temerrüd Hareketi"nden tepki

Öte yandan Mısır'da "30 Haziran gösterilerini" başlatan Temerrüd (İsyan) Hareketi'nin, ABD'nin Mısır'ın içişlerine karışmasına karşı olduğunu ve ABD'li senatörlerle görüşmeyi reddettiği bildirildi.

Hareketin kurucusu Mahmud Bedir, resmi sayfasında yaptığı açıklamada, "Hareket McCain'in görüşme talebini reddediyor. Dış ülkelerin Mısır'a yaptığı ziyaretlerden sıkıldık. Uluslararası toplumdan tercihlerini seçmek için Mısır halkını kendi başına bırakmasını istiyoruz" ifadelerini kullandı.

Temerrüd Hareketi siyasi iletişim sorumlusu Muhammed Abdulaziz ise AA muhabirine yaptığı açıklamada, "ABD'li yetkililer ile görüşme konusunda tutumumuz sabit. ABD'nin tutumu Mısır halkının beklediği gibi değil" dedi.

KAYNAK: AA
YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL
DİĞER HABERLER
Azerbaycan'dan son dakika Fransa duyurusu: Olacaklardan bizi sorumlu tutmasın!
Türkiye'den BM'nin Filistin kararı hakkında ilk açıklama