CIA'nin Ladin heykelciğine 12 bin $

Usame Bin Ladin heykelciği, Los Angeles’de yapılan Nate D. Sanders müzayedesinde 11 bin 800 dolara satıldı.

CIA'nin Ladin heykelciğine 12 bin $
CIA'nin Ladin heykelciğine 12 bin $
GİRİŞ 25.11.2014 00:34 GÜNCELLEME 25.11.2014 00:34
Bu Habere 1 Yorum Yapılmış

“Şeytanın gözleri” (Devil Eyes) olarak adlandırılan 30 cm’lik bebek, 2005 yılında CIA uzmanları tarafından üretilmişti. Kuklayla Arap ülkelerindeki çocukları Bin Ladin ve El Kaide konusunda bilgilendirmeyi amaçlayan CIA, heykelciği terör örgütlerini destekleme gibi bir tehdit olduğunu anlatmak için de kullanacaktı.

Daha önce bu tür oyuncakların seri üretimini yapmayı planlayan CIA, ilk prototipleri hazırladıktan sonra fikrinden vazgeçti. O dönemde toplam üç heykelcik hazırlanmıştı.
Heykelciği, Hasbro oyuncak şirketi eski yöneticisi Donald Levine tasarladı. Mayıs 2014’te Levine öldü ve oğlu heykelciği açık arttırmayla satmaya karar verdi.

RU
 

YORUMLAR 1
  • Kuveyti 9 yıl önce Şikayet Et
    Bir Zamanlar Sözüm ona islami kesimler sanada ajan, arkasında israil var, mesele islami kötülemek, bak tam islam amerikada yayılıyordu bunu çıkardılar, ikiz kuleler vuruldu hiç yahudi ölmedi( Ölen yahudilerin listesini abd duyurdu lakin bizim toplum gene inanmadı).Adam dünya zengini herşeyi bırakıp dağda ajanlık mı yaptı peh :) İslam hep yanlız kalıyor bu dünyada. VE Her asırda müslümanara halkın en nefret ettiği şey ne ise onla aynı kefeye koyuyorlarki halk sevmesin. vaktiyle büyücü sihirbaz yalancı şu bu dediler. günümüzde türkiyede israil ajanı mısırda tekfir vel hicre suudda harici damgası vuruyorlar. çünkü halk en çok bu isimlerden nefret ediyor.
    Cevapla
DİĞER HABERLER
İsrail'den yeni Refah duyurusu! Çok sayıda şehit var! Hamas ve İslami Cihad'dan açıklama
Eyüpsultan'da okul müdürünü öldüren şahıs hakkında yeni gelişme! Karar verildi