ABD IŞİD'in militan sayısını açıkladı!

ABD, IŞİD'in şu anda 20-30 bin kadar savaşçısı olduğunu ama gelip-gidişler nedeniyle bu rakamların değiştiğini kaydetti.

ABD IŞİD'in militan sayısını açıkladı!
ABD IŞİD'in militan sayısını açıkladı!
GİRİŞ 24.01.2015 01:09 GÜNCELLEME 24.01.2015 09:22
Bu Habere 2 Yorum Yapılmış

ABD Savunma Bakanlığı Pentagon Sözcüsü John Kirby, Irak'ta IŞİD'in 55 bin kilometreyi kontrol ettiğini, bunun karşılığında Irak hükümetinin 77 bin kilometrekare, Kürt güçlerinin de 56 bin kilometrekareye sahip olduğunu söyledi.

Kirby, Pentagon'daki basın toplantısında, IŞİD'in şu anda 20-30 bin kadar savaşçısı olduğunu ama gelip-gidişler nedeniyle bu rakamların değiştiğini kaydetti.

IŞİD'in, 6 ayda, Irak ve Suriye'de kontrol ettiği alanın toplamda yaklaşık 700 kilometrekaresini kaybettiğini belirten Kirby, Irak'ta özellikle kuzeydeki bölgelerin tekrar alındığını ve burada sahada bir güç olarak Peşmergelerin bulunmasının etkili olduğunu dile getirdi.

Kirby, Irak'ta, boş araziler hariç "değerlendirme" yapılmaya değer noktalardaki araştırmalarına göre, şu anda IŞİD'in 55 bin kilometreyi kontrol ettiğini, bunun karşılığında Irak hükümetinin 77 bin kilometrekare, Kürt güçlerinin de 56 bin kilometrekareye sahip olduğunu bildirdi.

Kirby, ancak bu tür rakamların mücadelenin kazanılıp-kazanılmamasında bir kriter olmadığına da işaret etti.

IŞİD'i El Kaide'den farklı kılanın belirli toprağı kontrol etmeleri ve yönetim ve halifelik gibi amaçlarının bulunması olduğuna dikkati çeken Kirby, ancak IŞİD'in artık çoğunlukla savunma pozisyonuna geçtiğini ve mevcut toprağı ile tedarik yollarını korumaya çalıştığını aktardı.

Kirby, aynı zamanda artık IŞİD'in daha fazla saklanmaya başladığını, bu nedenle de hava saldırılarının biraz daha az olduğunu ifade etti.

Irak'ta 3600 güce eğitim devam ederken, Suriye'de daha seçim süreci başlamadı

IŞİD ile mücadele kapsamında Suriyeli muhaliflerin eğitilmesine de değinen Kirby, henüz eğitilecek muhaliflerin seçim sürecinin aktif olarak başlamadığını söyledi.

ABD Merkez Komutanlığı Özel Kuvvetler Komutanı Tümgeneral Michael Nagata ile ABD'nin Suriye Özel Temsilcisi Daniel Rubinstein, 12-13 Ocak tarihlerinde ılımlı Suriyeli muhalifler ve sivil toplum liderleriyle programı ele almak üzere İstanbul'da bir araya gelmişti.

Nagata'nın Suriyeli muhaliflerle bu toplantısının bir nedeninin de ılımlı muhalifleri daha iyi tanıma ve onlara ABD'nin yaptıklarını anlatma amacı taşıdığını belirten Kirby, toplantıda muhaliflerin seçimi noktasında bir sonuca varmadıklarını ifade etti.

KAYNAK: AA
YORUMLAR 2
  • ERKAN 9 yıl önce Şikayet Et
    yani abd şunu diyor benim orta doğuda 30 bin askerim var diyor abd projesi
    Cevapla
  • anti satan 9 yıl önce Şikayet Et
    defol abd.
    Cevapla
DİĞER HABERLER
Kassam Tugaylarının keskin nişancısı İsrail askerini böyle avladı
Akaryakıtta tek fiyat 15 Mayıs’ta pompaya yansıyacak