ABD ordusundan rüşvetle ihale alan Türk

ABD ordusundan rüşvetle ihale almaktan Suçlu bulunan Metin Atılan, 2 yıl hapis ve 1 milyon dolar para cezasına çarptırıldı.

ABD ordusundan rüşvetle ihale alan Türk
ABD ordusundan rüşvetle ihale alan Türk
GİRİŞ 03.07.2015 14:30 GÜNCELLEME 03.07.2015 14:53
Bu Habere 1 Yorum Yapılmış

ABD ordusundan rüşvetle ihale aldığı iddiasıyla yargılanan Metin Atılan davasında karar çıktı. Müteahhitlik firması sahibi olan ve 2006 ve 2008 yıllarında ABD ordusu ihalelerinden 40 milyon dolar kazanan Metin Atılan Federal Araştırma Bürosu (FBI) ve INTERPOL’ün takibine takıldı. ihaleleri rüşvetle alan Atılan’ı takibe alan FBI ajanı Eric J. Miller kendisini ABD ordusunun ihalelerinden sorumlu kişi olarak tanıttı ve İngiltere’nin başkenti Londra’da buluşma talep etti. İddiaya göre Atılan, Miller’den Irak’ta Amerikan askerleri için yapılacak 10 milyon dolar değerindeki konut projesi karşılığında 1 milyon dolar rüşvet talep etti. Atılan’ın teklifini kabul eden Miller daha sonra aracılar vasıtasıyla 30 bin dolarlık ön ödemeyi yaptı.

ESKİ EŞİNİN İHBARI ÜZERİNE YAKALANDI

ABD’ye dönüşünün ardından tutuklanan ancak yargılama süresi boyunca La Vegas’taki evinde ev hapsinde tutulan Metin Atılan, bileğine takılan elektronik takip cihazını keserek firar etmişti. Önce Meksika’ya ardından da Brezilya’ya kaçan ardından da Ortadoğu’ya kaçan Atılan, 2001 yılında memleketi Adana’da eski eşinin ihbarı üzerine yakalanmıştı. Ancak, INTERPOL’un gerekli bilgileri sisteme girmediği için gözaltına alınıp daha sonra serbest bırakılmış ve izini kaybetmeyi başarmıştı.

YORUMLAR 1
  • Gbh bb 8 yıl önce Şikayet Et
    2 yıl icin kacmış
    Cevapla
DİĞER HABERLER
İsrailli gazete Erdoğan fotoğrafıyla yayınladı: Türk planı
Trabzonspor'dan Fenerbahçeli oyunculara: Biz sizi futbolcu sanıyorduk