'Putin'in Suriye'deki beklentileri değişebilir'

ABD Başkanı Barack Obama, Rusya'nın Suriye'deki tutumunun gelecek aylarda değişebileceğini belirtti.

'Putin'in Suriye'deki beklentileri değişebilir'
'Putin'in Suriye'deki beklentileri değişebilir'
GİRİŞ 02.12.2015 02:10 GÜNCELLEME 02.12.2015 02:10
Bu Habere 8 Yorum Yapılmış

Paris merkezli Ekonomik İşbirliği ve Kalkınma Örgütü'nde (OECD) basın toplantısı düzenleyen Obama, Suriye'de DAEŞ'le mücadele ve iklim değişikliği hakkında değerlendirmelerde bulundu.

Viyana'daki Suriye zirvesinde yapılan diplomatik müzakerelerin bölgede siyasi çözümün gerçekleşmesine katkı sağlamasını beklediğini belirten Obama, "Eğer Viyana'daki siyasi çözüm işlerse, Suriye'de ve etrafında parça parça ateşkeslerin başladığını ve muhalif grupların artık rejim ve Rusya'nın hedefi olmadığını görebiliriz" dedi.

Rusya'nın Suriye'yle ilgili politikasını değerlendiren Obama, "Rusya'nın hesaplarında değişiklik olacağını düşünüyorum. Bence Putin'in beklediği sonuç, bu sonuçsuz ve felç edici iç savaş değildi. Stratejilerinin gelecek haftalarda 180 derece değişmesini beklemiyorum. Esed'le müttefik oldukları sürece muhalif grupları bombalamaya devam edecekler" diye konuştu.

Obama Türkiye-Suriye sınırının güvenliğine ilişkin bir soruyu ise, "Erdoğan'la Suriye sınırının kapatılması konusunda birçok kez görüştüm, bu konuda Türkiye'nin ciddi ilerleme kaydettiğini düşünüyorum. Halen 98 kilometrelik alan yabancı savaşçılar ve petrol teslimatı için geçiş noktası olarak kullanılıyor. Askerlerimiz sınırın kapatılması konusunda beraber çalışıyor" şeklinde yanıtladı.

"YASAL AÇIDAN BAĞLAYICI OLMALI"

Obama, Paris'teki Birleşmiş Milletler (BM) İklim Değişikliği Taraflar Konferansı'nda (COP21) alınacak kararların "yasal açıdan bağlayıcı" olması gerektiğini de belirtti.

COP21'in sonuçlarının tüm ülkelerin uyması gereken süreçlere bağlanmasının önemine değinen Obama, iklim değişikliği sorununun çözümünün ahlaki bir zorunluluktan ziyade bir fırsat olarak değerlendirilmesi gerektiğine işaret etti.

Konunun aynı zamanda önemli bir güvenlik önceliği haline geldiğini vurgulayan Obama, COP21 zirvesinden çıkacak sonuçların taraf devletlerin ekonomik büyümelerine katkı sağlaması gerektiğini de ifade etti.

YORUMLAR 8
  • hak 8 yıl önce Şikayet Et
    resmen putinin muhalifleri bombalamasına yeşil ışık yakmış...hani muhaliflerle ortak davranıyordu abd?...bunlar ahlaksız...
    Cevapla
  • hayati 8 yıl önce Şikayet Et
    abd ab rusya; suan seytani tarafta hareket ediyorsunuz size zorlamalar gelecek gazap gelecek ve ALLAH hadi ve cebbar sifati ile size dokunacak bagira bagira islam ve adalet ALLAH diyeceksiniz. sizin konumunuz bellisiz durumda istediginiz huzur baris fakat korkunuzdan derin dunya devletine boyun egmissiniz. bu olaylar gidisat icraatler bunu gosteriyor ama sonunuz kacinilmaz husran olmadan kimliginizi kazaniin seytanami kul olacaksiniz yoksa seytanida yaratan ona gucude veren ALLAHAMI kul olacaksiniz 3 yol yok.
    Cevapla
  • hayati 8 yıl önce Şikayet Et
    avrupanin ileri gelenleri;obama, putin sizden muslumanlarin bekledigi bir soz kalbi ve dogru konusmakla bir mesaj istiyoruz. adalet huzur barismi yoksa savas kan belami daha hos geliyor liderlik sifatinizi mesajlarla insanlara daha kuvvetli veriniz her devletin liderinin esas kalbi ve akli hedefi ortaya koymasi mecburidir.yoksa seytana ayak uydurmus olacaklardir.
    Cevapla
  • hayati 8 yıl önce Şikayet Et
    obama ve ekibi sizin yeni atilacak adimlarinizdan en onemlisi adalet adimi ve silah uretiminin azaltilmasi dahasi olarak silahi saldirmak icin degil nefsi mudafa icin ve gittiginiz yerde sulh saglayip araci olmak ve paylasilmayani paylastirmak yatirim yapmak yatirimdan elde ettigin para mal mulk ile oraya insani yardim ve bir miktarda kendine ayirmak gerek. bu duzeni saglarsaniz orta asyada sozunuz gececektir suan sozunuz sadece silah zoru iledir insani yonden kesinlikle degildir. olsa bile derinciler engel oluyor size.
    Cevapla
  • hayati 8 yıl önce Şikayet Et
    abd ve ab ilk yapmaniz gereken askeri alanda ve faiz sistemlerinde ilk adimlari atmak milletinize dogru tutulmus olan ekonomik silahi ve askeri silahi ele gecirip etkisiz hale getirmeniz insanlarin yuzunun gulmesi ve guvenmesine yol acacak.faizli araba ev alimlari kredilerin faiz oranlarinihukumet olarak dusurmeniz sizi rahatlatacak askeri alanda satilmislarin gicli rol oynayanlarin gladyo versiyonu gibi icerden destekli katliam ve ekonmik sosyo baskilarini durdurmak mecburiyetindedir aksi olursa abd zaten bicak sirtindadir ve sonu husran olacaktir ben size karsiyim esas olarak yanliz masum abd ve ab insanlarina aciyorum. nere gittikleri ve nolacaklarini bilmiyorlar.
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Hakan Fidan ilk kez detaylı anlattı! 7 Şubat MİT krizi neden yaşandı?
TUSAŞ Genel Müdürü Kotil: KAAN 2028'de yerli motorla uçmazsa başımız belaya girer