ABD gazetesi yazdı! Putin'den davet geldi

Washington Post gazetesi Rusya'nın seçilmiş başkan Trump yönetiminin Astana'da yapılması planlanan Suriye görüşmelerine davet ettiğini iddia etti.

ABD gazetesi yazdı! Putin'den davet geldi
ABD gazetesi yazdı! Putin'den davet geldi
GİRİŞ 14.01.2017 14:19 GÜNCELLEME 14.01.2017 14:30

Washington Post’un haberinde, ‘Rusya, (seçilmiş ABD Başkanı Donald) Trump yönetimini, Türkiye ve İran’la birlikte sponsor olduğu fakat (ABD Başkanı Barack) Obama yönetiminin açık bir biçimde dışında bırakıldığı Astana görüşmelerine davet etti’ ifadeleri yer aldı.

Gazetenin Trump’ın geçiş ekibinden bir yetkiliyi kaynak gösterdiği haberine göre, davet, Rusya’nın Washington Büyükelçisi Sergey Kislyak tarafından 28 Aralık’ta telefonda görüştüğü Ulusal Güvenlik Danışmanı adayı Michael Flynn’e iletildi.

KARAR VERİLMEDİ

Gazeteye konuşan ancak ismi belirtilmeyen geçiş ekibi yetkilisi, Trump yönetiminin görüşmelerde yer almayı kabul edip etmeyeceğine dair bir karar verilmediğini söyledi. Öte yandan Rusya’dan Washington Post’un bu haberini doğrulayan ya da yalanlayan resmi bir açıklama gelmedi. Sadece Rus Dışişleri Bakanı Sergey Ryabkov, Kislyak ve Flynn arasında bir dizi telefon görüşmesi yapıldığı yönündeki haberlerine ilişkin bir yorum yapamayacağını söyledi. 

YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL
DİĞER HABERLER
Protestocu gençleri hedef aldı! Skandal sözler: Filistinlilerin işgal ettiği topraklar…
Yüzde 500 yetmedi! İmamoğlu’nun ilk işi İstanbul’da suya zam