Haber vermeden vuracak!

ABD Başkanı Trump, dış politika ve askeri planlarını gizleyerek belirsizlik politikası izliyor.

Haber vermeden vuracak!
Haber vermeden vuracak!
GİRİŞ 13.04.2017 08:06 GÜNCELLEME 13.04.2017 08:08
Bu Habere 28 Yorum Yapılmış

ABD başkanlık seçim kampanyası sırasında “öngörülemez başkan” olmayı vaad eden Donald Trump, dış politika ve askeri planlarını gizleyerek belirsizlik politikası izliyor. Trump, dost ve müttefiklerine de tedirginlik oluşturan bu politikasını Fox Business kanalında “Mornings with Maria” adlı programda “Obama gibi olmayacağım” diyerek savundu.

Eski Başkan Barack Obama’yı ABD stratejilerini düşmanlara açık etmekle suçlayan Trump, programda Kuzey Kore’ye karşı atacakları adımları açık etmek istemediğini bildirdi. Trump, “Obama’nın Musul’a operasyon yapacağını çok önceden söylediğini ve herkesin tedbirini aldığını” hatırlatarak, kendisinin böyle yapmayacağını sözlerine ekledi.

‘MÜTTEFİKLERİ KORURUZ’

Kuzey Kore’nin nükleer programıyla ilgili tedbirleri alma konusunda tereddüt etmeyeceklerini savunan Trump, bölgeye çok güçlü bir filo gönderdiklerini, aynı şekilde güçlü denizaltılara sahip olduklarını belirtti. Bunların bölgede Kuzey Kore’ye karşı önemli bir tedbir olacağını kaydeden Trump, bölgedeki müttefiklerini koruyacaklarını ileri sürdü.

‘ESED BİR HAYVAN’

Programda dünyanın en zalimlerinin bile Esed’in kullandığı türden kimyasal silahlarla insanları hedef almayacağını dile getiren Trump, İdlib’deki kimyasal silah saldırısıyla ilgili görüntüleri izleyince mutlaka bir şey yapmaları gerektiğini söylediğini aktardı. Trump “Bir grup insanın üzerine kimyasal silahlar ve varil bombaları attığınız zaman o çocukların kolsuz, bacaksız ve yüzsüz halini görüyorsunuz” ifadesini kullandı ve bu saldırıları yapan Esed’i kastederek “O bir hayvan” yorumunu yaptı.

KAYNAK: YENİŞAFAK
YORUMLAR 28
  • Sefa 7 yıl önce Şikayet Et
    Eşkiyalıkta sınır tanımayan ABD, kendi yaptıkları saldırganlıkları, eşkiyalıkları; düzen, istikrarmış gibi lanse etmeye çalışıyor.
    Cevapla
  • Asker 7 yıl önce Şikayet Et
    Abd nin misyonu yüzyıllardır aynı değişmez böl parçala işgal et sahiplen ortadoğu için abd petrol ve islam savaşı veriyor ayrıca tüm dünyayı egemenliği altına alıp sömürü düzenini kurma daha çok zulüm daha çok para ve iktidar olma isteği...Başkaca açıklaması olamaz.
    Cevapla
  • ihsan 7 yıl önce Şikayet Et
    askeri planlarını pentagon yürütüyor ona teslim abd pentegonun vesayetinde
    Cevapla
  • ali veysel 7 yıl önce Şikayet Et
    Bulanık ortamda karar verme süreçleri denir. Fuzzy logic making decsion En başından beri Trupın derin ABD ile bir mücadele içinde olduğu hiç düşünmedim hatta tam tersine muaazam bir hemfikirlik var. Ayrıca Trumpın seçileceğini de ön gördüm politikalarda Bulanık (öngörülmez) bir ortam oluşturularak ABDnin karşısındaki güçlere, devletlere bu bulanıklık (öngörülmezlik) esnasında öngörülemez tavırlar ile bu ülkelerde duraksama yaşatarak, ABD cephesinde ise bunu avantaja çevirip hamle yapıyor. tüm geleceksel yorum yapan aydın ve gazeteci takımı hepsi çuvallayacak. Bilimsel bir durum bu. Bilim için okumak lazım.
    Cevapla
  • bekir cizmeci 7 yıl önce Şikayet Et
    O zaman bizim de teyakkuzda olmamiz lazim.Zira delidir,ne yapsa yeridir.Zaten gizli gizli bizimle bir savas halinde..
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Türkiye ve Almanya'dan İsrail'e uyarı niteliğinde açıklama
Özgür Özel-Bahçeli görüşmesi sona erdi: Özel, görüşmenin detaylarını açıkladı