Pakistan: Şok edici ve üzüntü verici

Pakistan Dışişleri Bakanlığından yapılan açıklamada ABD'nin iki rehineyi öldürmesi, "şok edici" ve "üzüntü verici" olarak nitelendirildi.

Pakistan: Şok edici ve üzüntü verici
Pakistan: Şok edici ve üzüntü verici
GİRİŞ 24.04.2015 11:36 GÜNCELLEME 24.04.2015 11:36
Bu Habere 1 Yorum Yapılmış

Pakistan Dışişleri Bakanlığından yapılan açıklamada, Afganistan-Pakistan sınırında Ocak ayındaki terörle mücadele operasyonunda, El-Kaide'nin elindeki iki rehinenin ABD'nin düzenlediği operasyonda yanlışlıkla öldürülmesi "şok edici" ve "üzüntü verici" olarak nitelendirildi.

Konuya ilişkin açıklamada, ABD tarafından yanlışlıkla öldürüldüğü açıklanan Warren Weinstein ve Giovanni Lo Porto'nun ailelerine başsağlığı dilenirken olayın "şok edici" ve "üzüntü verici" olduğu ifade edildi.

Açıklamada, Pakistan'ın terörizme karşı savaşta yıllardır binlerce masum sivil kayıp verdiği hatırlatılarak, " Pakistan, bu trajik kaybı anlamakta ve bu zor zamanda Weinstein ve Lo Porto ailelerinin acılarını derinden paylaşmaktadır" denildi.

Beyaz Saray Sözcüsü Josh Earnest tarafından yapılan yazılı açıklamada, istihbarat servisinin araştırmaları sonucunda terör örgütü El Kaide tarafından 2011 yılından bu yana örgütün elinde rehine olarak tuttuğu Amerikalı Warren Weinstein ile yine 2012'den beri örgütün elinde rehine olarak tutulan İtalyan Giovanni Lo Porto'nun operasyon sırasında "yanlışlıkla" öldürüldükleri açıklanmıştı.

KAYNAK: AA
YORUMLAR 1
  • enes 9 yıl önce Şikayet Et
    pakistana Hisar hava savunma sistemi bittiğinde onlarada verelim illaki satmak gerekmiyor gerekirse hibe edelim parçadan kazanırız yeter zavallı insanlara abd nin yaptığı iha saldırıları
    Cevapla
DİĞER HABERLER
Protestocu gençleri hedef aldı! Skandal sözler: Filistinlilerin işgal ettiği topraklar…
Kamuda tasarruf paketinin detayları belli oldu