Almanya, su savaşına el attı

Almanya'nın Özbekistan Büyükelçisi, Orta Asya'nın en büyük sorununun su rezervleri olduğunu söyledi.

Almanya, su savaşına el attı
Almanya, su savaşına el attı
GİRİŞ 02.10.2015 17:40 GÜNCELLEME 02.10.2015 17:40
Bu Habere 3 Yorum Yapılmış

Almanya’nın Özbekistan Büyükelçisi Naythart Höfer-Wissing, Orta Asya'da su rezervlerinin sürekli azaldığını belirterek bu konuda ülkeler arasındaki sorunların da artacağını söyledi.

CA-News haber ajansına konuşan Büyükelçi Höfer-Wissing bölgede su sıkıntısı ve bununla ilgili ülkeler arası sorunların daha da artabileceğini ifade etti. Büyükelçiye göre bu problemlerin hangi yönde gelişeceğini kestirmek için Orta Asya'daki su rezervleri durumu hakkında çok güvenilir verilere sahip olmak gerekiyor.

Alman Büyükelçi değerlendirmesinde "Bölgedeki su rezervleri ile ilgili durum pek iyileşmeyeceği, aksine daha da kötüleşeceğini şimdiden söylemek mümkündür” dedi.
Almanya birkaç yıl önce konu ile ilgili teşebbüste bulunarak, Orta Asya’da su sorunlarının çözümü için “Berlin sürecini” başlatmıştı. Büyükelçi bununla ilgili olarak “Bize göre, bu sorunu hafifletme bölge ülkelerinin konu için sorumlu yetkililerini müzakere masasında buluşturmak ve onları kendi sınırları ötesinde işbirliğine teşvik etmekle mümkündür” ifadelerini kullandı.

"Alman Büyükelçi son olarak şunları söyledi:

“Orta Asya ülkelerinin Paris’te Kasım ayının sonunda yapılacak iklim değişikliği uluslararası konferansı çalışmalarında katkısı çök önemlidir. Çünkü uzmanlara göre bu toplantı küresel ısınmayı kabul edilebilir sınırlar içinde tutmak için insanlığın son şansıdır."

YORUMLAR 3
  • gurbetci huntürk 8 yıl önce Şikayet Et
    dikkat edilmeli almanlar yillardir oralara acilma politikasi yürütüyor ruslar gibi
    Cevapla
  • salih 8 yıl önce Şikayet Et
    almanya nalet bir milet haindir ama para kaynaklari tükenecek bitecek
    Cevapla
  • özü kürt 8 yıl önce Şikayet Et
    yakinda gelecegin savasi susavasi ve kapida dünya kurakliga dogru gidiyo.
    Cevapla
DİĞER HABERLER
Time dergisinden Filistin kapağı!
Brezilya'da felaket! Acı bilanço paylaşıldı! Türkiye'den açıklama geldi