Myanmar kapıları kapattı! Giriş izni vermiyorlar

Birleşmiş Milletler, Myanmar hükümetinin, Arakan'a yardım ulaştırma taleplerini reddetmeyi sürdürüyor.

Myanmar kapıları kapattı! Giriş izni vermiyorlar
Myanmar kapıları kapattı! Giriş izni vermiyorlar
GİRİŞ 19.09.2017 08:42 GÜNCELLEME 19.09.2017 09:31
Bu Habere 16 Yorum Yapılmış

Birleşmiş Milletler (BM) Genel Sekreter Sözcüsü Stephane Dujarric, uluslararası toplumdan yapılan tüm çağrılara rağmen Myanmar hükümetinin hala BM ve ilgili yardım kuruluşlarının Arakan'a girişine izin vermediğini söyledi.

Dujarric, günlük basın brifinginde yaptığı açıklamada, Myanmar hükümetinin, Arakan'a yardım ulaştırma taleplerini reddetmeyi sürdürdüğünü belirtti.

415 BİN KİŞİ BANGLADEŞ'E SIĞINDI

BM'nin operasyonların sürdüğü bölgelere girememesi nedeniyle yaşananlara ilişkin haberleri teyit edemeyeceklerini kaydeden Dujarric, 25 Ağustos'tan bu yana yaklaşık 415 bin kişinin Bangladeş'e sığındığını ifade etti.

BAŞTA HAMİLELER OLMAK ÜZERE BİRÇOK KİŞİYE YARDIM ULAŞMASI GEREKİYOR

Yaklaşık 300 bin kişinin gıda ihtiyacı olduğunu, 170 bin kişinin ise sağlık hizmetlerine erişiminin olmadığına dikkati çeken Dujarric, 55 bin hamile kadının ek besine ihtiyaç duyduğunun altını çizdi. Dujarric, sığınmacıların bulunduğu bölgelere yardımların artırılması için uluslararası toplumun daha fazla desteğine ihtiyaç olduğunu vurguladı.

KAYNAK: AA
YORUMLAR 16
  • Yakub 6 yıl önce Şikayet Et
    Myanmar bence Hollanda tarafından koordine ediliyor.
    Cevapla
  • hıghlander 6 yıl önce Şikayet Et
    zaten ruhun şeytan olmasa,suratından böyle şeytanlık taşmaz,cehennem seni hırsla bekliyor,haberin olsun.
    Cevapla
  • R.T.E 6 yıl önce Şikayet Et
    Amerikanın sonu geliyor. İrma kasırgası ardından Maria kasırgası. Hadi göstersin büyük devlet olmayı. Allah'ın kudretine karşı kim durabilir.
    Cevapla
  • H.B.V 6 yıl önce Şikayet Et
    Bir Gazeteci casuslukla tutuklanınca Dünyayı ayağa kaldıran! Birleşmiş Milletler ,Dünya İnsan Hakları nerede?...Hiç bir Ülke Yardım kuruluşlarına kapılarını kapatamaz!
    Cevapla
  • berzah 6 yıl önce Şikayet Et
    acaba bir hristiyan olsa idi mağdur olan,bm ne yapardı batı ne yapardı,hani yaptırım,kuzey kore,kuzey kore yat kuzey kore kalk kuzey kore,ne yapmış füze denemiş,ne yapacakmış atacakmış,sen atmadınmı abd yüzbinleri öldürmedinmi,katilsin sabıkan var,kuzeykorede sabıka yok daha,ama sende olmayacak bende olacak,ses çıkar bak binlerce insan ölüyor,nerdesin ey koca şeytan abd,bm,ab Rabbim sonlarınızı en yakın zamanda getirir inşallah
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Beyaz Saray'a Gazze boykotu! Biden'ın davetini reddettiler
AB'den çok sert seçim açıklaması: Sonuçlarına katlanacaklar