Suudi Arabistan'da yerel seçimler yapılıyor

Suudi Arabistan'da, belediye meclisleri üyelerinin yarısını belirleyecek yerel seçimler yapılıyor.

Suudi Arabistan'da yerel seçimler yapılıyor
Suudi Arabistan'da yerel seçimler yapılıyor
GİRİŞ 29.09.2011 16:19 GÜNCELLEME 29.09.2011 16:19

Yaklaşık 1,5 yıl gecikmeli yapılan ve 10 bin gözlemcinin izlediği seçimlerde seçmenler, ülkenin çeşitli yerlerinde okullarda, çeşitli devlet dairelerinde kurulan sandıklarda oy kullanıyor. Seçmenler sandık başında çeşitli yiyecek ve içeceklerin bulunduğu renkli masalarda karşılanıyor. Kral Abdullah ve Emir Sultan'ın fotoğraflarının süslediği duvarlar dikkat çekerken oy kullananların çoğunluğunun sabah saatlerinde sandık başına gittiği görülüyor.

Suudi Arabistan'ın ikinci seçim deneyimi olacak olan yerel seçimlerde belediye meclis üyelerinin yarısını 1,2 milyon kayıtlı Suudi vatandaşı belirleyecek. Diğer yarısı ise hükümet tarafından belirlenecek.

Daha önce 31 Ekim 2009 tarihinde yapılacağı duyurulan ancak seçmen tabanını genişletmek ve kadınların oy kullanmasını sağlamak amaçlı 29 Eylül tarihine ertelenen seçimlerde 5323 aday 285 belediye meclisinde 816 meclis üyeliği için yarışıyor.

Bugün sabah 08.00 başlayan oy kullanma işlemi 17.00'de son bulacak seçimler için ülke çapında 752 oy kullanma merkezi oluşturuldu.

Arabnews gazetesinin dünkü haberinde, Suudi Arabistan Milli İnsan Hakları Komisyonunun seçimlerde kadınların temsil edilemeyecek olmasını protesto etmek amacıyla seçimleri gözlemci olarak izlemeyeceği yer almıştı.

KAYNAK: AA
YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL
DİĞER HABERLER
Türkiye'den BM'nin Filistin kararı hakkında ilk açıklama
İnsansız kara aracı BARKAN, yeni silahıyla sahada