AB'den 19 ülkeye vize muafiyeti!

Avrupa Birliği, aralarında Birleşik Arap Emirlikleri, Peru ve Kolombiya'nın da bulunduğu 19 ülkeye vize muafiyeti getirmek için harekete geçti.

AB'den 19 ülkeye vize muafiyeti!
AB'den 19 ülkeye vize muafiyeti!
GİRİŞ 28.02.2014 13:17 GÜNCELLEME 28.02.2014 13:21
Bu Habere 7 Yorum Yapılmış

Avrupa Parlamentosu (AP), Strasbourg'daki genel kurul çalışmaları kapsamında yapılan oylamada, aralarında Birleşik Arap Emirlikleri'nin (BAE) de bulunduğu 19 ülke vatandaşlarına, Avrupa Birliği'nin (AB) büyük bölümünde kontrolsüz dolaşım olanağı sağlayan Schengen Alanı'na vizesiz giriş hakkı tanınmasına yeşil ışık yaktı.

Avrupa Parlamentosu'nun verdiği onayla birlikte, teknik çalışma ve süreçler tamamlandıktan sonra Karayipler ve Pasifik bölgelerindeki 16 ada devleti, BAE, Peru ve Kolombiya vatandaşları, Schengen Bölgesi ülkelerine vizesiz seyahat edebilecek.

AB'nin vize muafiyeti adımına karşılık olarak bu 19 ülke de Birlik vatandaşlarına yönelik vize uygulamalarına son verecek.

AB Komisyonu'nun İç İşlerinden sorumlu üyesi Cecilia Malmström, oylamanın ardından yaptığı yazılı açıklamada, Peru ve Kolombiya'nın da vize muafiyeti listesine eklenmesine olanak tanıyan bir çözüm bulunmasından duyduğu memnuniyeti dile getirdi.

AB Komisyonu, ada ülkelerinin listeye dahil edilmesi önerisini Kasım 2012'de gündeme getirmiş daha sonra AP ve AB Konseyi arasında yapılan görüşmelerde BAE, Peru ve Kolombiya'nın da bu listeye eklenmesi kararlaştırılmıştı.

19 ülkenin vatandaşları, vize muafiyetine ancak AB Konseyi'nin, Komisyonu vize muafiyeti müzakereleri için görevlendirmesinin ve hem AB hem de üçüncü ülkelerdeki onay sürecinin tamamlanmasının ardından sahip olacaklar.

Bu ülkelere yönelik vize muafiyetinin en erken 2015'te uygulamaya sokulması öngörülüyor.

KAYNAK: AA
YORUMLAR 7
  • Mustafa Oguz 10 yıl önce Şikayet Et
    Avrupa birligi. Türkiyenin ab ye girmesi demek bütün kazanimlarini kaybetmesi demek.Ben avrupada yasayan bir gurbetciyim yasadigim ülke 1995 te ab üyesi oldu o zamandan bu zamana cok seylerini kaybetti su an sadece ab fonlarindan aldigi yardimlarla ülke ekonomisi dönüyor fon yardimlari kesilsin ertesi gün bu ülke iflasi yasar tipki yunanistan gibi.Kesinlikle ab ye hayir diyorum,Koskoca Türkiye ab ye muhtac degil ab Türkiyeye muhtac olacak hemde cok yakin zamanda bekleyip görecegiz
    Cevapla
  • Göksel ŞENTÜRK 10 yıl önce Şikayet Et
    Çok ta umurumuzdaydı.... Varsayalım ki vizeden muaf olduk, ne olacak? öğle yemeğini İtalya'da yiyip, akşam yemeğini Fransa da mı yiyelim? Meşhur caddelerde boy gösterip alışveriş mi yapalım? Zaten bunları yapabilenlerin vize ile sorunu yok. Ama diyorsanız ki Avrupa'da inşaata amele, dönerciye eleman lazım o zaman adamlar diyor ki gelmeyin işç istemiyoruz. Zaten Bulgaristan vatandaşının Avrupa'da sorunsuz çalışma izni bu yılbaşında başlamasından beri, inşaat ameleleri ya Bulgar yada diğer ezik avrupa ülkeleri vatandaşları ile doldu taştı, iltica da yok, kabul edilmiyor, pkk lılara zaten avrupa kucak açmış, Avupa böyle bir topluluk olmuş. Daha ne kızıyorsunuz avrupa bize hala vize uyguluyor diye, gitmeyin oralara. Adamlar artık ordan gelip burada iş arıyor. Türkiye'nin değerini bilin. Şu an Türkiye eski Almanya ayarında, işi bilen parayı kazanıyor.
    Cevapla
  • Seso 10 yıl önce Şikayet Et
    AB EU. Bunu anlayamacak ne var ? BAE zaten cok zengin Adalar daha dogrusu adaciklar cok kücük vede nüfuslari yüzlerde veya binlerde. Kolombiya veya Peru ise cok uzakta oldugu icin bunlara vizeyi yani 30 günlük dolasimi kaldiriyorlar Hemen bize niye diyorsun. Kardesim Türkiye malesef maddi olarak hala cok geride Evet Kolombiya ile karsilastirilmaz ama oralar AB ye cok uzak. Brezilyada vizesiz geliyor Avrupaya. Sorun senin müslüman olman degil, yoksa BAE yani birlesik arap emirlikleri de müslüman bir ülke. bizim bu kafa yapimiz degismedikce kendimizi kandirmaya devam ettikzte bizden bi cacik olmaz. AB ye girmen icin maddi anlamda az cok gelismis olman lazim ( her ne kadar AB acliktan ölsede ) Birde bu isin egitim bölümü var, TR de cok egitimsiz insanlar bulunmakta. Bir gün haberleri okudugunuzda kac tane cinayet, töre cinayeti ,kadin cinayeti görüyorsunuz ? Avrupada sadece cocuk tacizciligi fazla.
    Cevapla
  • KAYA TRABZONLU 10 yıl önce Şikayet Et
    vay be. kolombiyaya bile serbest ama bize vize ha...
    Cevapla
  • nef arkeder 10 yıl önce Şikayet Et
    çok güldüm. baktılar ki yolsuzluklar ülkesi kolombiya dan daha beter bi ülke var, aman dediler kolombiya çok masum kalır bu malum ülke yanında, o nu zaten oyalıyoruz ,kolombiyayı alalım aramıza. D
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
PYD elebaşı Salih Müslim'in eşinden teröristbaşı Abdullah Öcalan hakkında skandal ifadeler
ABD silah pazarını Türkiye’ye mi kaptırdı?