Hitler ile ilgili yıllar sonra ortaya çıkan gerçek

Halka yaptığı konuşmalarda kendini 'dar gelirli' olarak tanıtan Adolf Hitler ile ilgili yıllar sonra şok bir gerçek ortaya çıktı.

Hitler ile ilgili yıllar sonra ortaya çıkan gerçek
Hitler ile ilgili yıllar sonra ortaya çıkan gerçek
GİRİŞ 27.06.2014 14:10 GÜNCELLEME 27.06.2014 14:10
Bu Habere 1 Yorum Yapılmış

Halka yaptığı konuşmalarda kendini 'dar gelirli' olarak tanıtan Adolf Hitler'in büyük bir servete sahip olduğu ortaya çıktı. Kendini Alman halkına 'beş parasız' olarak tanıtan Hitler'in gizli serveti ortaya çıktı. İsviçre bankalarında yüklü miktarda parası bulunan Nazi liderinin, aynı zamanda vergi kaçakçısı olduğu da iddia ediliyor. Tarihçiler, belgeler üzerinden kayıp olan paranın izini bulmayı başardı.Nazi liderinin, İsviçre'deki çeşitli bankalarda 1.1 milyar Reichsmark, yani günümüzdeki değeriyle 10.9 milyar lirası olduğu belirtiliyor.

Önemli bir sanat koleksiyonuna da sahip olduğu ifade edilen Hitler'in, vergi kaçırdığı da öne sürüldü.İddiaya göre Hitler, vergi ödemeyi reddetti ve 6.3 milyon lira vergi kaçırdı; ardından kendini vergiden muaf tutan bir yasa çıkardı.

Tarihçiler ayırıca, Hitler'in ne kadar mütevazi olduğunu Alman halkına inandırabilmek için yazdığı vasiyeti de buldu.

Alman lider vasiyetinde "Şu ana kadar sahip olduğum her şey, ne değerli olursa olsun, partiye aittir" yazıyordu. Ayrıca mal varlığından bir kısmının da akrabalarına verilmesini istiyordu ama sadece 'basit bir orta sınıf yaşamı' sürdürebilecekleri kadar.

KAYNAK: NTV
YORUMLAR 1
  • Fikrim Geldi 9 yıl önce Şikayet Et
    1 Milyar Mark o dönemde servet değildi.. Mark bizim eski TL gibi dünyanın en değersiz para birimi idi. Hatta öyle ki; insanlar maaşlarını almaya giderken yanlarında parayı koymak için çuval götürüyorlardı.
    Cevapla
DİĞER HABERLER
Anayasa Hukukçusu uyardı! Bu hata tekrar yapılmamalı
Devlet Bahçeli'den Netanyahu'ya sert tepki: Mazlumların kanında boğulacak!