Ukrayna'da 7 gazeteci öldürüldü

Rusya yanlısı ayrılıkçılar ile ordu birliklerinin çatışmalarına sahne olan Ukrayna'da bu yıl içerisinde yedi gazeteci hayatını kaybetti.

Ukrayna'da 7 gazeteci öldürüldü
Ukrayna'da 7 gazeteci öldürüldü
GİRİŞ 11.09.2014 09:51 GÜNCELLEME 11.09.2014 09:51

Ukrayna Kitle İletişim Enstitüsü, ülkedeki gazeteci hakları, basın özgürlüğü ve ihlallerine ilişkin yaptığı "İfade Özgürlüğü Barometresi" araştırmasının sonuçlarını açıkladı.

Araştırma sonuçlarına göre, Ukrayna'da bu yıl içinde yedi gazeteci öldürüldü, 265 basın mensubu ise saldırıya maruz kaldı. Araştırma, 119 olayda gazetecilerin görev yapmasının engellendiğini ve 120 olayda ise sansür uygulandığını ortaya koydu.

Rus gazeteci Andrey Stenin'in ölümü ve Kırım'da gazetecilere yönelik artan baskı ve tutuklanmaların ağustos ayında yaşanan en önemli olaylar olduğu belirtilen açıklamada, Stenin'in ayrılıkçıların kontrol ettiği bölgede hayatını kaybettiği ve olayın dikkatli şekilde araştırılması gerektiği vurgulandı.

Kitle İletişim Enstitüsü, öldürülen gazetecilerin altısının yabancı olduğuna dikkati çekerek, bunlardan İtalyan fotomuhabiri Andrea Rokkelli ve Rus gazeteciler Andrey Stenin, İgor Kornelyuk, Anton Voloşin ve Anatoliy Klyan'ın çatışmaların yaşandığı doğudaki Donetsk bölgesinde, Vyaçeslav Veremiy'in ise Kiev'de öldürüldüğünü kaydetti.

Ukrayna'nın doğusundaki silahlı ayrılıkçı hareketi bastırmak için ordu birlikleri aylardır operasyonlar düzenliyordu. Taraflar 5 Eylül'de ateşkes anlaşması yaptı. Çatışmalarda 2 bin 700'den fazla kişi hayatını kaybetti.

KAYNAK: AA
YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL
DİĞER HABERLER
Yerel seçim; Panorama; Son durum
Para sayma skandalı! Canan Kaftancıoğlu ifadeye çağrıldı! Bomba itiraf: CHP adına...