Türkiye hakkında küstah açıklama

İsveç Başbakanı Löfven, aslı olmayan 'Türkiye'de 15 yaştan küçükler için cinsel ilişki' konusunu 'endişe verici' bulduğunu söyledi.

Türkiye hakkında küstah açıklama
Türkiye hakkında küstah açıklama
GİRİŞ 16.08.2016 10:33 GÜNCELLEME 16.08.2016 10:38
Bu Habere 81 Yorum Yapılmış

Türkiye'de Anayasa Mahkemesi’nin, "15 yaşını tamamlamamış her çocuğa karşı gerçekleştirilen her türlü cinsel davranışın cinsel istismar sayılacağına" ilişkin hükmü iptal etmesi ve "12-15 yaş grubunun tamamı için aynı müeyyidenin uygulanmasını hukuki karar ile müeyyide arasındaki orantıyı bozduğu" kararının ardından, İsveç Dışişleri Bakanı Margot Wallström ile Başbakan Yardımcısı Mehmet Şimşek arasında Twitter üzerinden başlayan tartışmaya, İsveç Başbakanı Stefan Löfven de resmi bir ziyaret için bulunduğu Ürdün’den katıldı.

Konuya ilişkin gazetecilerin sorularını yanıtlayan İsveç Başbakanı Stefan Löfven, "Görüşlerimizden geri adım atmamız söz konusu değil; çocuk, çocuktur" diye konuştu.

Şimşek'ten İsveç Dışişleri Bakanı'na sert tepki

Löfven gazetecilere yaptığı açıklamada, İsveç’in Türkiye ile iyi diyalog içinde olmak istediğinin altını çizerek, "Diyalog içinde olmak bizim için önemli; ancak, kuvvetle inandığımız konuları da ifade etmeliyiz. Anayasa Mahkemesi'nin kararı endişe verici. Bizim açımızdan, savunduğumuz çocuk haklarının güçlendirilmesi konusunda görüş bildirmemiz önemli" dedi.

İsveç Başbakanı, "Çocuk haklarının güçlendirilmesi konusundaki görüşümüzden geri adım atmamız için bir neden yok. İfade etmek istediğim, çocuk haklarının ileriye değil, geriye doğru gitmesi riski var. Çocuk çocuktur. Evlilik veya cinsel ilişki gibi konularda (yetişkinler gibi) değişik konularda seçim yapabilme olanakları yoktur" diye konuştu.

YORUMLAR 81
  • sibel 7 yıl önce Şikayet Et
    Bi deli bi kuyuya taş atmış, bin sozumona Akıllı ardından bakmış...Öyle bakarsanız işte ey Avrupa... Batı, battığını ne zaman anlacak acaba....
    Cevapla
  • vatandaş 7 yıl önce Şikayet Et
    yahu kardeşim; çocuk tacizlerine niye idam gelmiyor ki ? meydanlara birisini assınlar bakalım bir daha taciz lafını işitirler mi ?
    Cevapla
  • Gurbetci 7 yıl önce Şikayet Et
    Isvecde sübyancilara muhtemelen ödül veriyorlar, ondan kuduryorlar Türkiyede idam gelecek diye.
    Cevapla
  • Bir VatanSever 7 yıl önce Şikayet Et
    Siz kendinize bakın. Bizde evlilik dışı ilişkiler bile çok büyük bir günahtır. Sizde ise serbest. Siz önce bu gerçeği değiştirin.
    Cevapla
  • Beto 7 yıl önce Şikayet Et
    ASIL Phädofil olan siz AVRUPALI'larsiniz...Katolik kiliselerinde olanlari ne cabuk unuttunuz ey SAPIKLAR???
    Cevapla
  • Oha 7 yıl önce Şikayet Et
    Siz kafayi yemissiniz mahkeme nasil olurda bu yasayi kaldirir onu tartisacaginiza yok onda o var bunda bu var, sanane onda ne varsa var sen cocukla evliligi istismari normal buluyosan kafa gitmis senin sapikliga
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
ABD'de üniversiteler Gazze için ayaklandı! Akademisyenler ters kelepçe
Mirasta yeni uygulama: Yıllar sonra evinizden olabilirsiniz!