Halep toplantısında fiyasko

Fransa'nın başkenti Paris'te düzenlenen Halep toplantısı ile ilgili açıklama yapan Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, Esed rejiminin taleplerinin tartışıldığını söyledi.

Halep toplantısında fiyasko
Halep toplantısında fiyasko
GİRİŞ 10.12.2016 17:24 GÜNCELLEME 10.12.2016 17:37
Bu Habere 33 Yorum Yapılmış

Suriye Fikirdaş Ülkeler Bakanları Toplantısına katılan Mevlüt Çavuşoğlu, basın mensuplarına yaptığı açıklamada, Halep ve Suriye'deki durumu bir kere daha değerlendirme fırsatı bulduklarını söyledi. 

Halep'teki durumun gittikçe kötüleştiğine işaret eden Çavuşoğlu, "Rejim ve destekçileri sürekli bombalıyor, sivil insanlar ölüyor ve insani yardımın ulaştırılması imkansız hale geldi. Zaten öncesinden de problem vardı" dedi.

EL NUSRA'NIN HALEP'TEN AYRILMASI

Fikirdaş ülkeler toplantılarında her seferinde farklı bir şeyin görüşülüp tartışıldığını ifade eden Çavuşoğlu, son buluşmalarında Halep'te ateşkes ve El Nusra ile ılımlı muhalefetin ayrıştırılması, El Nusra'nın Halep'ten ayrılması gibi konuları konuştuklarını söyledi. Çavuşoğlu, şöyle devam etti:

REJİMİN TALEPLERİ KONUŞULUYOR

"Şimdi, tamamen tüm muhalefetin Halep'ten ayrılması mümkün mü değil mi? Bu konuşulmaya başlandı. Yani rejim ve destekçileri ne istiyorsa, fikirdaş ülkeler olarak da bunları konuşmaya başladık. Sonrası ne olacak? Ateşkes olacak mı? Ilımlı muhalif güçler buradan ayrıldıktan sonra, diyelim ki böyle bir şey oldu, ondan sonra ne olacak? Gittikleri yerlerde öldürülmeyecek mi? İdlip'te, Humus'ta, diğer yerlerde yine bombalamalar devam etmiyor mu? Bir ateşkes yerine, ateşkes, insani yardım ve siyasi çözüm, 'en iyi çözüm siyasi çözüm' diyoruz, bunlara odaklanmak yerine, rejim ve destekçileri her seferinde ne istiyorsa, biz fikirdaş ülkeler olarak bunları konuşmaya başlıyoruz. Dolayısıyla böyle formatta, bu anlayışla konuşmalardan da bir sonuç çıkması mümkün değil."

TOPLANTIDAN SONUÇ ÇIKMADI

Bugünkü görüşmelerin aşağı yukarı bu çerçevede olduğuna işaret eden Çavuşoğlu, "Biz dedik ki; madem fikirdaş ülkeler olarak, bunları, onların dediklerini konuşuyoruz, o zaman bir dahaki toplantıya rejimi ve onun destekçilerini de çağırın. Çünkü nasıl olsa onların isteklerini görüşüyoruz. Onları nasıl karşılayacağız? Yani bu mantıkla fikirdaş ülkeler toplantısından bir sonuç çıkmaz." diye konuştu.

KAYNAK: AA
YORUMLAR 33
  • cevat 7 yıl önce Şikayet Et
    SURİYE İÇ SAVAŞI NEDEN ÇIKTI..?? Türkiye Suriye sınırındaki bariyerler ,her iki ülkenin dışişleri bakanlarınca kaldırılıp, Türkiye- Suriye Yakınlaşması İŞBİRLİĞİ BAŞLADIĞI TARİHTEN SONRA ,ÜST AKIL Suriyeyi karıştırdı..Biz ne yaptık DÜN SIKI İLİŞKİDE BULUNDUĞUMUZ YÖNETİMİ GÜNAH KEÇİSİ İLAN ETTİK...Bugün,PYD(PKK) Terör örgütü sınırlarımızın güneyini sözde MÜTTEFİKLERİMİZİN DESTEĞİ İLE ELE GEÇİRDİ...Ne kazandık..??BİLEN VARMI..??
    Cevapla
  • Fatih 7 yıl önce Şikayet Et
    Arkadas Esed begensende begenmesende o ülkenin lideri ayrıca bu kadar demokrasiden yanaysanız suudi karlının rejimini niye yıkmıyosunuz
    Cevapla
  • hasan ali 7 yıl önce Şikayet Et
    Konusun konusun öteki tarafa gitmeye ne kaldi oradada konusursunuz, uzatin uzatin gitsin nasil olsa müslüman halk bunlar vah vah...?ALLAH diyorum?
    Cevapla
  • Atak 7 yıl önce Şikayet Et
    Vatanseverlik önemli bir duygu .bu Suriyeliler adam olsaydı esedi 5 senede 500 defa öldürürdüler,korkaklık edip sağa sola kaçıyorlar. Böyle korkak pısırık tipleri herkes kuş gibi avlar..Esed de öyle yapıyor ,şamda keyif çatıyor ,milletin kafasına bomba yagdirabiliyor .en sonunda biz gidip şamda bu mikrobu gebertmek zorunda kalacağız.
    Cevapla
  • Ahmet 7 yıl önce Şikayet Et
    La Esadı tek başına ordusu olan biri mi sanıyon, halkın en az % 40ı onu destekliyor, arkasında Rusya, İran, Hizbullah ve türevleri olan güçler var. Bu işi mahalle kavgası gibi görüyon herhalde.
    Cevapla
  • ahmet 7 yıl önce Şikayet Et
    türkiye ye gelen suriyeli erkeklere suriye de muhalefete katılacak denilse acaba türkiyede suriyeli erkek kalır mı
    Cevapla
  • Bahar 7 yıl önce Şikayet Et
    5 yıl önce verdiniz gazı bağımsızlık ve Arap baharı diye Esed rejiminden daha beter hale geldi milyonlarca insan öldü ve mülteci oldu. Ülke harebe haline geldi savaş bitse bile kazananı yok sadece batı Türkiye 5 milyon mülteci yı besleyerek ekonomik bir yük aldı zengin Müslüman Araplar ise hiç bir şey yapmadılar
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
İstanbul'da ekmeğe zam: Gramajı da düşürüldü
Kudüs Tugayları bir İsrail tankı ve evlere saklanan teröristleri imha etti