Çipras: Avrupalı ortaklarımızla...

Yunanistan Başbakanı Çipras, Yunanistan'ın ekonomik darboğazdan çıkması için Avrupalı ortaklarıyla dürüst bir uzlaşma arzuladığını söyledi.

Çipras: Avrupalı ortaklarımızla...
Çipras: Avrupalı ortaklarımızla...
GİRİŞ 03.06.2015 15:19 GÜNCELLEME 03.06.2015 15:19
Bu Habere 3 Yorum Yapılmış

Aleksis Çipras, Yunanistan'ın, kurumlara sunduğu reformları içeren son planın Avrupa tarafından tatmin edici bulunmadığının açıklanmasının ardından AB Komisyonu Başkanı Jean Claude Juncker ile görüşmek üzere ekonomi kurmaylarıyla birlikte Brüksel'e hareket etti.

Büreksel'e hareketinden önce gazetecilere açıklamalarda bulunan Çipras, Yunan Hükümeti'nin, pazartesi günü acil olarak ihtiyaç duyduğu kredi diliminin serbest bırakılması karşılığında uygulanacak yeni bir reform paketi sunduğunu ancak, bununla ilgili bir cevap almadığını söyledi.

Çipras, Junker'in daveti üzerine, paketle ilgili izahatlarda bulunmak için Brüksel'e gittiğini belirterek, "Bununla ilgili henüz bir değerlendirme gelmedi. Avrupa'nın siyasi liderlerinin gerçekçi bir şekilde değerlendireceğini umuyorum Avrupa'da, bölünmeden kaçınmalıyız" dedi.

Başbakan Çipras'ın, Brüksel ziyareti sırasında, Junker'in yanı sıra, Avrupa Merkez Bankası Başkanı, IMF temsilcileri ve Eurogroup Başkanı ve Hollanda Maliye Bakanı Jeroen Dijsselbloem ile de bir araya geleceği bildirildi.

YORUMLAR 3
  • zazatürk 8 yıl önce Şikayet Et
    sayın çipras demekki bu iş bol keseden vaatlerle olmuyormuş.umarım bizim muhalefettede ders olur senin boş keseden sallaman.
    Cevapla
  • cem 8 yıl önce Şikayet Et
    hani gözlük takip hava atan ve lüks arabalara binen ve eylecelerde geri kalmiyan yunanlar budevi böyle gidecek sandiniz artisler !!!!
    Cevapla
  • fsm 8 yıl önce Şikayet Et
    Avrupanin batisi yakindir
    Cevapla
DİĞER HABERLER
BM'nin tarihi Filistin kararı İsrail'i çıldırttı! Kürsüde antlaşmayı parçaladı
Akaryakıtta tek fiyat 15 Mayıs’ta pompaya yansıyacak