ABD'den Çankaya Köşkü açıklaması

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan bugün AK Parti 1. Olağanüstü Kongresi’nde partisine veda edecek.

ABD'den Çankaya Köşkü açıklaması
ABD'den Çankaya Köşkü açıklaması
GİRİŞ 27.08.2014 06:31 GÜNCELLEME 27.08.2014 06:37
Bu Habere 7 Yorum Yapılmış

ABD Başkanı Barack Obama'yı temsilen ABD'nin Ankara Büyükelçiliği Maslahatgüzarı Jess Baily'nin Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın Cumhurbaşkanlığı devir teslim törenine katılacağı bildirildi.

Beyaz Saray'dan yapılan açıklamada, yarın yapılacak Cumhurbaşkanlığı devir teslim törenine, ABD Başkanı Obama'yı temsilen katılacak ismin maslahatgüzar Baily olduğu kaydedildi.

YORUMLAR 7
  • Kültigin 9 yıl önce Şikayet Et
    Eziklik?. Yanlış anladınız beni arkadaşlar. Ben kesinlikle ezik hissedenler tarafında değilim. Sadece bir gerçeği söylemek istedim. Ayrıca dünya lideri, yeni cumhurbaşkanımız sayın Recep Tayyip Erdoğan'ın yemin törenine değil büyük elçi, maslahatgüzar yollayan ABD, başkan yardımcısını hadi o da olmadı bakanlarından birini yollasa fena mı olurdu? Üstelik sadece ABD değil, törene katılacak ülkelere bakıyorum; Benin, Katar, Etiyopya, Somali, Togo, Gambiya, Sudan gibi dünya devleri ülkeler...Haaa, Çin su bakanını yolluyormuş. İngiltere, Fransa gibi ezik memleketler ise yok.... Kıskanmışlardır canım...
    Cevapla
  • Bahri CEBECİ 9 yıl önce Şikayet Et
    maslahatgüzar. ABD; Türkiye ye henüz büyükelçi atamadı.O nedenle maslahatgüzar düzeyinde temsil ediliyor.Bu kadar kendinizi ezik hissetmeyin.
    Cevapla
  • Akil Bilir 9 yıl önce Şikayet Et
    Kültigin. Amerikanın Ankara büyükelçisinin görev süresi doldu ve ülkesine döndü. Obamanın aday gösterdiği Yeni elçi ise kongreden hala onay almadı. Şuan boş olan büyükelçilik görevine vekaleten maslahatgüzar bakıyor. Ha elbette ister maslahatgüzar ister elçi olsun Amerikanın tavrı kendisini bağlar. Güç karşısında komplekslerle tavır takınmak bizim işimiz değil.
    Cevapla
  • Kültigin 9 yıl önce Şikayet Et
    maslahatgüzar.... En alt düzeyde resmi görevli demektir. O ülkeyle ilişkileri büyükelçi seviyesinden daha aşağı düşürmek demektir. Yani özetle; "Seni takmıyorum" demektir. Bilginize...
    Cevapla
  • Fatih YÜKTAŞIR 9 yıl önce Şikayet Et
    Size katılıyorum Temiz Bey. Bu Amerikanya ile ilgili olarak, torun benzetmesi çok kıyak olmuş.
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Bu soykırım değil de ne?Sorusunu soran sanatçının klibi dünyada ses getirdi
Putin'in 5. dönemi başladı