Türkiye'yi tehdit etmişti! Dışişleri’ne çağırıldı

F-16 pilotunu darp ettiği olay sonrası açıklama yaparak Türkiye'yi yatırımla tehdit eden Kuveyt Büyükelçisi'nden izahat istendi.

Türkiye'yi tehdit etmişti! Dışişleri’ne çağırıldı
Türkiye'yi tehdit etmişti! Dışişleri’ne çağırıldı
GİRİŞ 18.09.2014 16:15 GÜNCELLEME 18.09.2014 16:15
Bu Habere 8 Yorum Yapılmış

F-16 pilotunu darp ettiği iddia edilen Kuveytli diplomatların sınır dışı edilmesi durumunda ülkesinin Türkiye’deki yatırımlarının olumsuz etkileneceği uyarısını yapan Büyükelçi Abdullah Abdulaziz al-Duwaikh Dışişleri Bakanlığı’na çağırılarak izahat istendi.

Büyükelçi’nin Geçtiğimiz günlerde İzmir’de bulunması nedeniyle bugün gerçekleşen görüşmede Dışişleri Bakanlığı Müsteşarı Feridun Sinirlioğlu, büyükelçinin açıklamaları konusunda bilgi istedi. 

Hürriyet’e açıklama yapan Büyükelçi, F-16 pilotu Hava Pilot Kurmay Yarbay Hakan Karakuş’u darp ettiği iddia edilen Kuveytli Askeri Ataşe Amad Ali Almohaid’in mahkeme kararından önce sınırdışı edilme olasılığı için, "Burada birçok yatırımımız var. Mahkeme kararı olmadan sınır dışı edildiği duyulursa, Kuveytli yatırımcılar Türkiye’den ayrılacaktır. Çünkü bu ülkeye güvenemeyecekler” demişti.

YORUMLAR 8
  • nur dülger 9 yıl önce Şikayet Et
    İŞTE BUNLAR!. halkları kendilerine karşı ayaklanınca ihanetle suçladığınız ,ingilterenin osmanlıyı yıktıktan sonra o ülkelere kukla yönetici olarak atadığı uşaklar esedde siside mübarekte ,suud kralıda birleşik arap emirlikleri kralığı hepsi aynı.şimdi bazılarınız kahramanlık ve milliyetçilik taslıyor .şimdi vatanını koruyor diye arkasında utanmadan durduğunuz esedin babası ve aileside pkkyı bakaada eğitti besledi.ama şimdi siz onu bu gün erdoğana karşı kahraman ilan ettiniz ! hiç boşuna konuşmayın Erdoğan bu Kuveyt yönetimine tek laf etse onlarda esed gibi kahraman olur sizin nazarınızda..
    Cevapla
  • ferhad dag 9 yıl önce Şikayet Et
    "Önce mahkeme edin, ondan sonra suçuna göre muamele edin''. Diyen adama ''sen aşiretmisin?'' diye sorulmaz. ''Bravo adama ya, o kadar zengin, o kadar tehditkar (sözde tabi) ama adam mahkeme istiyor, bravo'' denir. Asıl mahkeme istemeyen, bir Türk dünyaya bedel diye haykıranlar aşiret olmaktan çıkamamış. Mahkemeye bile gerek duymadan esip gürleyenler, acaba siz 3-5 milyar için ne yapardınız? Tabi canım, ilk otobüse bindirip gönderin, çünkü getirmesi zaten o kadar kolay olmuştuya...
    Cevapla
  • Abdullah Genc 9 yıl önce Şikayet Et
    Onurumuz Satılık Değildir!. Paraya, onurumuzu çiğnetmeyecektir inşaAllah devlet büyüklerimiz...
    Cevapla
  • mehmet 9 yıl önce Şikayet Et
    çok güçlü ülkeyiz. birde sıradan bi vatandaşı dövseler hiç duymayacağız heralde
    Cevapla
  • salih maraşlıoğlu 9 yıl önce Şikayet Et
    al misketlerini ver misketlerimi mi. yahu bu adam elçi yapanda kabahat. Kuveyt'te konsolos görevlisi sınır dışı edildi diye yatırımını çekecek adam var mı acaba bu kadar küçük mü düşünüyorsunuz yani aşiret misiniz siz ya.
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
ABD’de polis, siyahi askeri 6 el ateş ederek öldürdü
Protestocu gençleri hedef aldı! Skandal sözler: Filistinlilerin işgal ettiği topraklar…