Sınırda kırmızı alarm! Yüzbinlerce kişi gelebilir

Türkiye'ye çok yakın olan Kamışlı'ya saldırı olması halinde yüz binlerce Suriyeli Türkiye sınırına gelecek...

Sınırda kırmızı alarm! Yüzbinlerce kişi gelebilir
Sınırda kırmızı alarm! Yüzbinlerce kişi gelebilir
GİRİŞ 22.09.2014 08:30 GÜNCELLEME 22.09.2014 08:32
Bu Habere 5 Yorum Yapılmış

Irak Şam İslam Devleti örgütünün Suriye'nin Kobani kentine saldırmasıyla on binlerce mülteci Şanlıurfa'nın Suruç ilçesinden Türkiye'ye girdi. IŞİD'in Kürt bölgesindeki ilerleyişi ise devam ediyor. Terör örgütü, Nusaybin'e yakın Kamışlı şehrine 25 kilometre mesafedeki Tel Hamis kasabasına kadar ilerlemesi ise bölgede yaşayanları tedirgin ediyor. Cezire'nin merkezi olan Kamışlı'nın nüfusu ise saldırıların ardından yaklaşık 1 buçuk milyona ulaşmıştı.

NÜSAYBİN'E ÇOK YAKIN

Kobani ile Cezire arasında Türkiye yönünden farklılıklar bulunuyor. Saldırıların Kobani'ye yoğunlaşmasıyla Türkiye sınırına akın eden Kürt mülteciler 2 gün süren zorlu bir yürüyüşün ardından sınıra ulaşabildi. Ancak Cezire'nin merkezi olan Kamışlı, Mardin'in Nusaybin ilçesinin hemen karşısında bulunuyor. Kamışlı'ya yapılacak bir saldırıyla birlikte yüz binlerce Suriyelinin Türkiye sınırına yığılması bekleniyor.

İLK İŞARET GEÇEN HAFTA GELDİ

Saldırının ilk işartleri geçtiğimiz hafta gelmişti. IŞİD'in Kamışlı'ya iki havan topu göndermesinin ardından paniğe kapılan binlerce Suriyeli, Türkiye sınırına gelmişti. IŞİD'in Kamışlı'ya başlattacağı olası kara harekatının başarıya ulaşması durumunda ise bu sayı yüzbinlere ulaşacak. AFAD, konuyla ilgili kırmızı alarm verdi. Başbakan Yardımcısı Numan Kurtulmuş'un bizzat yönettiği krizle ilgili saat başı Ankara'ya bilgilendirme yapılıyor.

20 ADET TANKLA ÇIKARMA YAPTILAR

Kamışlı'ya 25 kilometre yaklaşan savaşta PYD'ye nazaran IŞİD'in daha gelişmiş silahlara sahip olduğu biliniyor. Kaynaklar, IŞİD'in özellikle Irak ve Suriye rejimlerinden ağır silahlar ele geçirdiği ve Kamışlı'ya 20 adet tankla çıkarma yaptığı bilgisini verdi. Her iki tarafın da ideolojik motivasyonu yüksek olmasına rağmen IŞİD'in askeri üstünlüğü daha fazla.

Saldırı bekleniyor

Kamışlı, Mardin'in Nusaybin ilçesinin hemen karşısında bulunuyor. Kamışlı'ya yapılacak bir saldırıyla birlikte yüz binlerce Suriyeli Türkiye sınırına gelebilir. (Yenişafak)

YORUMLAR 5
  • hasanzafergülten 9 yıl önce Şikayet Et
    BU GİDİŞLE. Devlet bir çözüm bulmassa şayet.... Türkiye içinde küçük bir Suriye oluşacak,ve diyorum acaba Türkiye de bir savaş çıksaydı ve biz Suriye lilerin durumuna düşse idik acaba onlar bize kucak açarmıydı, belki kendilerinden olan akrabalarını,yani kürtleri kabul eder ,ama Türk olanlara içeri adım attırmazlardı.
    Cevapla
  • HisYazar 9 yıl önce Şikayet Et
    Gaziantep'te yaşayan birisi olarak. bu göç dalgaları kontrol edilmezse ülke biter, durum çok vahim benden söylemesi...
    Cevapla
  • Bilgi ÖZKARA 9 yıl önce Şikayet Et
    MOĞOLLAR'IN YENİ VERSİYONU . Bana öyle geliyor ki bu IŞİD, geçmişte kavimler göçüne sebep olan ve barbarlıkları ile tanınan MOĞOLLAR ın günümüzdeki yeni versiyonu. Ortadoğunun haritasını yeniliyorlar.
    Cevapla
  • force mdt 9 yıl önce Şikayet Et
    Bu böyle olmayacak planlama lazım. Hükümetimizin yaptığı güzel hoşda bunları ülkeye elini kolunu sallayarak gelmesi heryerde dolaşmaları kimliksiz olmaları ciddi sorun göçmenler sadece sınır kamplarında kalmalı şehir ve caddelere girmemeliler bu nedenle hep yanında olduğumuz hükümeti bu konuda zayıf kaldığını düşünüyorum
    Cevapla
  • osman öztürk 9 yıl önce Şikayet Et
    Dul kaldı kadınlar, babasız kaldı çocuklar, Bir giryede bin ailenin mâtemi çağlar ! . En kanlı şenâatle kovulmuş vatanından Milyonla hayâtın yüreğinden gidiyor kan. Mehmet Akif Ersoy !
    Cevapla
DİĞER HABERLER
Para sayma skandalı! Canan Kaftancıoğlu ifadeye çağrıldı! Bomba itiraf: CHP adına...
BM, 'insan yapımı bir felaket' diye duyurdu: Şimdiye kadar dünyadaki en yüksek sayı