Almanya, Kuzey Irak'a yerleşiyor

Alman hükümeti, Kuzey Irak'ta Kürt savaşçıları eğitmek için şimdiye kadar bilinenden daha fazla eğitimci asker göndermeyi planlıyor.

Almanya, Kuzey Irak'a yerleşiyor
Almanya, Kuzey Irak'a yerleşiyor
GİRİŞ 24.10.2014 08:02 GÜNCELLEME 24.10.2014 08:02
Bu Habere 6 Yorum Yapılmış

'Süddeutsche Zeitung' gazetesi, Alman Dışişleri Bakanlığı ile Savunma Bakanlığının, ortak bir çalışma ile IŞİD'e karşı savaşmak üzere Kürtleri eğitebilecekleri kamp yeri aradığını yazdı.

Habere göre, Erbil 'de kurulacak eğitim merkezleri ABD'nin yönetiminde olacak ve 300 kadar Batılı uzman eğitim yaptıracak.

YORUMLAR 6
  • HisYazar 9 yıl önce Şikayet Et
    DERTLERİ SADECE PETROL DEĞİL. Türkiyenin başkanlık sistemiyle birlikte musul kerküğü sınırlarımıza dahil edeceğini gördüler, her türlü önlemi almaya çalışıyorlar. Ama nafile o bölgedeki halkın %100'ü evet oyu verecek referandumla musul kerkük türkiyeye bağlanacak sonra ortadoğuda barış gelecek
    Cevapla
  • ahmet kalafat 9 yıl önce Şikayet Et
    inandık. amaç petrol ve türkiyeyi parçalama
    Cevapla
  • Temiz Bey 9 yıl önce Şikayet Et
    Bilhassa CDU -CSU yu uzun yıllardır tanırım, Türkiyeye hep düşman idiler !. İnanınki bu eğitimciler kuzey Iraklıları İşide karşı eğitmiyorlar ilerde kürtler kendilerini yeterince kuvvetli hissettilerinde Türkiyeye karşı eğitiliyorlar ! Almanta PKKya her zaman yardım etmişti unutmayalım !
    Cevapla
  • Mehmet Emin 9 yıl önce Şikayet Et
    Alenen PKK'yı eğiteceğiz deyin Alamanlar,. Türkiyede altın çıkarılmasın diye işlediği cinayetleri düşününce Almanyanın PKK'yı beslemesi hiç şaşılacak birşey değil. "Müttefik ama Dost değil", Düşman!
    Cevapla
  • Mehmet Katmer 9 yıl önce Şikayet Et
    Kon. Barzani herhalde konjoktürün farkındadır. Öyleyse sorun yok. Değilse hiç birimiz için hayırlı olmayacak zaten.
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Kassam Tugaylarının keskin nişancısı İsrail askerini böyle avladı
Blu Tv'nin sahibinden skandal sözler: İsrail katliamını böyle meşrulaştırdı!