Türkiye peşmergeye eğitim vermeye başlıyor

Irak Kürt Yönetimi Hükümet Sözcüsü Safeen Dizayi, Türkiye'nin peşmergeyi eğitmesi konusunda ilerleme sağlandığını açıkladı.

Türkiye peşmergeye eğitim vermeye başlıyor
Türkiye peşmergeye eğitim vermeye başlıyor
GİRİŞ 20.11.2014 14:38 GÜNCELLEME 20.11.2014 14:42
Bu Habere 8 Yorum Yapılmış

IKBY Hükümet Sözcüsü Safeen Dizayi Türkiye'nin peşmerge güçlerine askeri eğitim vermesi konusunda bazı adımlar atıldığını açıkladı.

Başbakan Davutoğlu'nun da bu konuda açıklama yapacağını söyleyen Dizayi, "Eğitimin ilk adımı Kuzey Irak'ta, kaç kişi olacağı teknik konular" dedi. Dizayi "Kürt koridoru" konusunda ise, "Türkiye ile anlaşmamız var buna bağlıyız. Kobani'ye daha fazla Peşmerge geçişi planı yok" dedi.

IŞİD karşıtı uluslararası koalisyonun bugüne dek yapılan toplantılarında medyaya yansıdığı kadarıyla peşmergenin ABD ve Almanya gibi ülkeler tarafından eğitilmesi Türkiye'nin ise 2 bin ÖSO savaşçısını eğiteceği belirtiliyordu.

Radikal

YORUMLAR 8
  • alagoz 9 yıl önce Şikayet Et
    işidden sonra bize saldırsınlar diye mi eğitelim
    Cevapla
  • daha kötüsü de olacak 9 yıl önce Şikayet Et
    ne zaman hakan fidan başkana istifasını sunacak ve türkiye çok kıymetli bir bürokratını kaybedecek işte o zaman israil uşakları obama hayranları memleketten bölünüp ayrılacak sizde çözüm sürecinin nelere mal olduğunu göreceksiniz pkk devlet dairelerinde kadrolaşmaya başladı yakında istihbaratıda ele geçirecekler bunlara dur diyen de çıkamayacak bunların gözü doymaz içtikleri kanda boğulana kadar zulme devam edecekler!!!!!!!!
    Cevapla
  • çok kıymetli mi? 9 yıl önce Şikayet Et
    pkk'yı kürtlerin tek temsilcisi gibi kabul edip tüm kürtleri pkk'nın kucagına iten, pkk'yı palazlandıran kim bi söyleyiver Allah aşkına! hem pkk ya salla hem fidana sarıl...2 cümlelik yorumda kendisiyle çelişebilecek yetenek ve zekaya sahip insanın yorumu bu kadar olur zaten
    Cevapla
  • mustafa 9 yıl önce Şikayet Et
    tarih göstermiştir ki ayı derisinden post peşmergeden dost olmaz! yakın tarihte bile çok örnekleri var,bizler yaşadık,yaşı altmışa gelenler en azından..türkiye bu işten kesinlikle vazgeçmeli..asla güvenilecek millet değildir..asla ve asla..
    Cevapla
  • temiz bey 9 yıl önce Şikayet Et
    ilerde bize vurması içinmi ?
    Cevapla
  • Mirages 9 yıl önce Şikayet Et
    Elin amerikası almanyası eğitinceye kadar, biz eğitelim. Sonuçta aynı coğrafyanın insanlarıyız. Amerika gidince yine biz bize kalacağız..
    Cevapla
  • mustafa 9 yıl önce Şikayet Et
    Sayin ccc siz faşistlik yapıyorsunuz ama farkında değilsiniz. Allah cümlemize şuur versin...
    Cevapla
  • ccc 9 yıl önce Şikayet Et
    sana katiliyorum, barzaniyi akilli biri olarak goruyodum ama gecen avrupada barzaninin oglu pkk yi hicbir zaman terorist olarak gormedik ki dedikten sonra anladim ki bunlardan dost olmaz.. keslke abd abileri olmasaydi da isid kesseydi bu kavmiyetci fasistleri
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Filistin'in BM üyeliği onaylandı
Blu Tv'nin sahibinden skandal sözler: İsrail katliamını böyle meşrulaştırdı!