Çavuşoğlu İran'da Esed'i hedef aldı

Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, Suriye yönetiminin en büyük destekçisi İran’da Esad rejiminin meşruiyetini kaybettiğini ifade etti.

Çavuşoğlu İran'da Esed'i hedef aldı
Çavuşoğlu İran'da Esed'i hedef aldı
GİRİŞ 17.12.2014 15:17 GÜNCELLEME 17.12.2014 15:17

Çavuşoğlu, İran Dışişleri Bakanı Muhammed Cevad Zarif’in daveti üzerine gittiği Tahran’da mevkidaşı ile görüştü. Görüşmenin ardından Çavuşoğlu ve Zarif ortak basın toplantısı düzenledi.

''ESED MEŞRUİYETİNİ KAYBETTİ''

Suriye konusunda İran’la farklı düşündüklerini ifade eden Çavuşoğlu, "Suriye şu anda yönetilemeyen bir ülke. Burada çok farklı düşünüyoruz ama Türkiye açıkça Esed rejiminin meşruiyetini kaybettiğini söylüyor" diye konuştu.

Suriye’de de Irak’ta olduğu gibi herkesi kucaklayan kapsayıcı bir yönetimin kurulmasının önemli olduğunu belirten Bakan Çavuşoğlu, "Suriye’de yeni ve kapsayıcı bir hükümetin olması konusunda bazı detaylarda farklı görüşlerimiz olsa da İran’la aynı düşünüyoruz .Buradaki amacımız Suriye’ye istikrarın, güvenliğin ve barışın gelmesidir. İki önemli ülke olarak farklı düşünsek de İran’la Türkiye’nin birlikte hareket etmesi ve birlikte çözüm bulma arayışları içinde olmasına çok önem veriyoruz" dedi.

YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL
DİĞER HABERLER
Türkiye gölge oyununda bir adım öne çıktı! İstihbarat aparatları panikledi
Kassam Tugaylarının keskin nişancısı İsrail askerini böyle avladı