Bugün toplandılar! Gündem Türkiye

Seçim döneminde sürekli tehditler savuran Angela Merkel, Türkiye'ye yapılan yardımları Avrupa Birliği (AB) Liderler Zirvesi'nde gündeme getirecek.

Bugün toplandılar! Gündem Türkiye
Bugün toplandılar! Gündem Türkiye
GİRİŞ 19.10.2017 13:04 GÜNCELLEME 19.10.2017 13:09
Bu Habere 2 Yorum Yapılmış

Brüksel'de bugün bir araya gelecek olan Avrupa Birliği Liderler zirvesinin gündemini Brexit, sığınmacılar, dış ilişkiler, güvenlik, savunma, dijitalleşme ve işbirliğinin güçlendirme ana gündemini oluştururken, Almanya Başbakanı Angela Merkel'in gündemini ise AB'nin Türkiye'ye yaptığı ve yapacağı finansal yardımların sorgulanması olacak. 

Alman Focus dergisinin Online sayfasında, "Merkel Türkiye'ye yapılan mali yardımların sorgulanmasını gündeme getirecek" başlığıyla verilen haberde, Almanya Başbakanı Angela Merkel, meslektaşlarıyla yapacağı görüşmede, Türkiye'ye yapılacak mali yardımların azaltılması konusunda alternatifleri görüşeceği bilgisine yer verdi.

Focus Online Alman hükümet çevrelerine dayandırarak yayınladığı haberde, Almanya'nın Türkiye'ye karşı uygulamak istediği finansal yaptırımların arkasında Türkiye'de tutuklu bulunan gazeteci ve insan hakları savunucularının serbest bırakılmaları için Avrupa Birliği ülkelerinin de desteğini almaya çalışacağına işaret ettiler. Avrupa Birliği 2014 ile 2020 yılları arasında Türkiye'ye AB'ye katılan öncesi yapılması 4,45 milyar Euro hibe etmesi sözü verilmişti. AB kaynaklarına göre liderler zirvede, Türkiye'yle başta terörle mücadele ve sığınmacılar konusunda mevcut iş birliği alanlarının devam etmesinin AB'nin çıkarlarına olduğunu vurgulayacak.

KAYNAK: İHA
YORUMLAR 2
  • Fatih 43 6 yıl önce Şikayet Et
    Yazık bunlara yaa acınacak hale geldiler sonunda sabah Recep Tayyip Erdoğan ile kalkıyorlar öğlen Recep Tayyip Erdoğan ile öğle yemeği yiyorlar akşam da Recep Tayyip Erdoğan ile uyumaya gidiyorlar. Adamlar kafayı Türkiye ile bozdular sonunda bu işin sonunda inşallah Türkiye kadar taş düşer başınıza terör ağaları sizi
    Cevapla
  • Vatan 6 yıl önce Şikayet Et
    Sayin lider sen ne yaptin adamlar pisikolejik hastalıga yakalandılar yatip kalkip türkiye diyorlar
    Cevapla
DİĞER HABERLER
Time dergisinden Filistin kapağı!
Kassam Tugaylarının keskin nişancısı İsrail askerini böyle avladı