Suud Kralı, İhvan'ı terörist ilan etti

Suud Kralı Abdullah yaptığı açıkalamda İhvanı Müslimin'i resmen "terörist" ilan etti ...

Suud Kralı, İhvan'ı terörist ilan etti
Suud Kralı, İhvan'ı terörist ilan etti
GİRİŞ 16.08.2013 18:24 GÜNCELLEME 17.08.2013 12:36
Bu Habere 106 Yorum Yapılmış

Suudi Arabistan Kralı Abdullah bin Abdulaziz, "Mısır'ı teröre karşı savaşında desteklediğini" açıklayarak, "Mısır'ın içişlerine karışarak fitneyi ateşlemeye çalışanlar karşısında Mısır'la birlikte duruyoruz" ifadelerini kullandı.

Mısır'da katliama tepki için düzenlenen "Öfke Cuması" isimli protestolar ülke genelinde devam ederken Kral Abdulaziz, devlet televizyonundan okunan açıklamasında, tüm Araplara "Mısır'ın istikarını bozmaya çalışan girişimler" karşısında birlik çağrısı yaptı.

Mısır'ın seçilmiş ilk lideri Muhammed Mursi'yi görevden alan askeri darbe yönetimine daha önce 5 milyar dolarlık yardım sözü veren Suudi Arabistan Kralı Abdullah, darbe karşıtlarına yönelik katliamla uluslararası toplum tarafından sertçe eleştirilen orduya verdiği destek mesajında, "Tüm dürüst Mısırlı ve Arap insanlarını, Muslüman ve Arap tarihinin ön sıralarında yer alan bir ülkeyi istikrarsızlaştırmak çabalarına karşı tek yürek, yek vücut olmaya çağırıyorum. Mısır'ın istikrarı, kin dolu insanlarca hedef alınıyor. Mısır'ın içişlerine karışarak fitneyi ateşlemeye çalışanlar karşısında Mısır'la birlikte duruyoruz" ifadelerini kullandı.

Ürdün ve BAE'den Kral Abdullah'ın açıklamasına destek

Ürdün resmi haber ajansı PETRA'da yer alan habere göre, Dışişleri Bakanı Nasır Cude, ülkesinin ve Ürdün Kralı Abdullah'ın, "kardeş Mısır"ın yanında yer aldığı ve Suudi Arabistan Kralı'nın açıklamalarına destek verdiğini belirtti.

Birleşik Arap Emirlikleri (BAE) de Suudi Arabistan Kralı Abdullah bin Abdulaziz'in, "Mısır'ın içişlerine karışarak fitneyi ateşlemeye çalışanlar karşısında Mısır'la birlikte duruyoruz" açıklamasını destekledi.

YORUMLAR 106
  • BENGİ 10 yıl önce Şikayet Et
    Sira sizlerde!. Bati ulkelerine para vererek ancak usak olabiliyorsunuz. Sizin bu girdaptan kurtulusunuz bir kac sene ancak surer. Bu zulme arka cikarak sonunuzu hizlandiriyorsunuz. Eminim benim gibi dusunen milyonlarca musluman derin uykudan uyanabilmislerdir. Allah sehitlere rahmet eylesin davalarinda guc kuvvet versin.
    Cevapla
  • Hacı Ahmet ALAGÖZ 10 yıl önce Şikayet Et
    bütün hacılar eylem yapsın.... hac ibadetini kutsal topraklar amerikan uşaklarından temizleninceye kadar erteleyelim dedim ama bazı yorumcular bu öneriyi eleştirmiş. Hac ibadetinde arabistana kazandırdığınız her para iman edenlere kurşun olarak dönecektir, Allah niyetinize göre amelinizi kabul edecektir. Hac ibadetini bir kaç yıl ertelemenin mi mesuliyeti çok yoksa kutsal toprakları esaret altında bırakmanınmı?. Peygamberimiz(sav)in bile ertelediği olmuştur. Hac ibadetini ertelemeniz belkide oradaki müslümanları harekete geçirecektir.
    Cevapla
  • gündüz feneri 10 yıl önce Şikayet Et
    para. dünya müslümanlarının parasını sisiye aktarıyor. yani israil işbirlikçisine. Allah'ım bizi yeryüzün de unutma ne olur unutma....
    Cevapla
  • ali celik 10 yıl önce Şikayet Et
    Asıl terörist senin gibi krallar. Suudi arabistan da 100 bin asker 300 bin istihbarat elemanı olduğu söyleniyor halk bunların kulağına gider korkusuyla krala en ufak laf edemiyor.Halk korkutulmuş sindirilmiş.Zaten terör korkutarak isteklerini kabul ettirmek demek.Bunlarda halkı bu tip bir korkuyla yönetiyorlar.Tabi nerde tek adam yönetimi var orayı seviyorlar ne olursa olsun.Tüm korkuları kendi ülkelerinin karışıp iktidarlarının yıkılması sıranın kendilerine geldiğinin farkındalar korkudan ödleri patlıyor.Bak ingilterede krallık ama seçim var meclis var.Korkyla yaşayamazsınız yavaş yavaş bu kurumları oluşturun ki krallığınız devam etsin yoksa o 300 bin gizli polis veya amerika sizi kurtaramaz.Sizi adalet ve hukuk kurtarır.
    Cevapla
  • kılınç&z 10 yıl önce Şikayet Et
    BUNLARDA AHİRETTEN. nasibi kesilmiş dünyada bir parça ekmek için kan döken karın deşen caniler .ALLAH imhal eder ama ihmal etmez hesabını elbet soracak.......:(((((
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
44 ile sarı kodlu uyarı: Göz gözü görmeyecek
Türkiye nasıl diplomasinin merkez ülkesi oldu?