Kıbrıs sınır kapılarında vize uygulaması kalkıyor

Kıbrıs müzakere süreci kapsamında KKTC kara sınır kapılarında bu gece yarısından itibaren yeni bir uygulamaya geçiliyor

Kıbrıs sınır kapılarında vize uygulaması kalkıyor
Kıbrıs sınır kapılarında vize uygulaması kalkıyor
GİRİŞ 15.05.2015 19:07 GÜNCELLEME 15.05.2015 19:07

Uygulama kapsamında KKTC'den Rum tarafına geçişlerde artık vize kağıdı ve mühür kullanılmayacak, geçiş yapacak kişinin kimlik belgesini görevli memura göstererek kayıt yaptırması yeterli olacak.

KKTC Cumhurbaşkanı Mustafa Akıncı ile Rum Yönetimi Lideri Nikos Anastasiadis'in görüşmesinin ardından BM Genel Sekreteri'nin Kıbrıs Özel Danışmanı Espen Barth Eide tarafından da Kıbrıs Türk tarafının güven yaratıcı önlemleri arasında açıklanan yeni uygulamayla ilgili, İçişleri Bakanlığı basın bürosundan da açıklama geldi.

KKTC Bakanlığından yapılan açıklamada "KKTC'den Güney Kıbrıs'a ve Güney Kıbrıs'tan Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti'ne geçişlerde KKTC vatandaşları ve yabancılar tarafından kullanılan geçiş belgeleri 16 Mayıs 2015 Cumartesi gününden başlayarak kullanılmayacaktır" denildi.

- Büyük bir kolaylık

Kıbrıs Türk Turizm ve Seyahat acenteleri Birliği Başkanı Orhan Tolun, AA muhabirine yaptığı değerlendirmede, uygulamanın kendileri için büyük bir kolaylık olduğunu söyledi. Tolun, uygulamanın yürürlüğe girmesi ile artık sınır kapılarında beklemelerin son bulacağını söyledi.

Müzakerelerin başladığı bir dönemde böyle bir karar alınmasının barışa psikolojik katkı sağlayacağını ifade eden Tolun, "Bu adaya yeni bir renk yeni bir heyecan katacaktır. Hayırlı olmasını dileriz" dedi.

Lefkoşa'da bulunan Lokmacı Sınır Kapısı'ndan geçen vatandaşlar da vize uygulamasının kaldırılması ile iki taraf arasında daha rahat geçiş yapabileceklerini belirterek, uygulamanın kendilerini mutlu ettiğini söyledi.

KKTC ile Güney Kıbrıs arasındaki kapılar 23 Nisan 2003'te açılmıştı.

KAYNAK: AA
YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL
DİĞER HABERLER
Adana Demirspor - Galatasaray! CANLI
Başkan Erdoğan'dan Kürecik iddialarına cevap: Türkiye böyle bir şeye izin vermez