IŞİD'ten kritik bölgeye saldırı

IŞİD militanları en büyük petrol rafinerisinin bulunduğu Beyci kentine saldırı düzenledi.

IŞİD'ten kritik bölgeye saldırı
IŞİD'ten kritik bölgeye saldırı
GİRİŞ 05.07.2015 19:31 GÜNCELLEME 05.07.2015 19:31

IŞİD militanları tarafından ülkenin en büyük petrol rafinerisinin bulunduğu Beyci kentine düzenlenen bombalı araçlı saldırılarda en az 9 Irak askeri ölürken, IŞİD militanlarının kentin bazı bölgelerine yerleştiği bildirildi.

IŞİD tarafından dün akşam saatlerinde Beyci’ye iki bombalı araçla saldırı düzenlenirken en az 9 Irak askerinin hayatını kaybettiği saldırının ardından gece boyunca çatışmalar devam etti. Iraklı komutanların yaptığı açıklamaya göre IŞİD’in saldırısı sonucu Irak ordusu ve Haşd Şabi isimli Şii milislerin kentin merkezinden çekilmek zorunda kalırken, IŞİD’in de kentin bazı bölgelerine yerleştiği bildirildi. Ordunun ve Haşd milislerinin IŞİD’e karşılık vermeye hazırlandığını ifade eden Iraklı komutan, Beyci’nin 3 mahallesinin kontrolünü elinde tutan IŞİD’e takviye militanlar geldiğini de belirtti. Aralıklarla devam eden çatışmalar sabaha kadar devam ederken Irak ordusunun gönderdiği takviye birliklerin kente varmasıyla IŞİD’e karşı saldırının başlatılacağı bildirildi.

Kontrolü sürekli olarak değişen Beyci petrol rafinerisi, 2014 Haziran ayında IŞİD tarafından ele geçirilmişti. Geçen yıl Kasım ayında ise Irak ordusunun geri aldığı bölgenin büyük bir kısmı yeniden IŞİD’in eline geçti.

YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL
DİĞER HABERLER
Yeni gelişmeyi duyurdular! İsrail ve Hamas'tan beklenmedik ateşkes adımı!
Türkiye'den bir şehir var! İşte Dünyanın en iyi mimarisine sahip 25 şehri...