Aktif hale geldi, Vladimir Putin çıldırdı!

ABD'nin Romanya'da aktif hale getirdiği füze sistemi Rusya lideri Putin'i kızdırdı.

Aktif hale geldi, Vladimir Putin çıldırdı!
Aktif hale geldi, Vladimir Putin çıldırdı!
GİRİŞ 13.05.2016 20:50 GÜNCELLEME 13.05.2016 20:54
Bu Habere 5 Yorum Yapılmış

ABD'nin Romanya'da aktif hale getirdiği füze sistemini hedef alan Rusya lideri, Washington'ın hamlesini yeni bir silahlanma yarışı başlatmaya yönelik yeni bir adım olarak tanımladı. Putin'e göre, füze kalkanı nükleer kuvvetler anlaşmasını açık şekilde ihlal ediyor.

Romanya'nın Deveselu kentinde dün akşam aktif hale gelen füze kalkanı sistemi, ABD ve Rusya'yı karşı karşıya getirdi.

Sistemin savunma stratejisiyle ilgisi olmadığını savunan Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin, "Bu, Washington'ın Avrupa'daki nükleer potansiyeliyle ilgili bir mesele" dedi. Füze kalkanının kısa ve orta menzilli füzeler için kullanabileceğini belirten Putin, "Bu nedenle bu sistem, Orta Menzilli Nükleer Kuvvetler Anlaşması'nın bariz bir ihlali" ifadelerini kullandı.

Putin'e göre Moskova'nın endişelerini dikkate almayan Washington, Romanya'ya füze kalkanı yerleştirdi. ABD'ye teklif ettikleri işbirliğinin yanıtsız kaldığını aktaran Rusya lideri, "İran'dan gelebilecek nükleer tehdit şu anda nerede? Böyle bir tehdit yok. Nitekim ABD'nin kendi İran'la nükleer anlaşma imzaladı. Ancak bu tehdidin ortadan kalkmasına rağmen füze kalkanı çalışmaları devam etti" diye konuştu.

Rusya lideri Putin, Washington'ın hamlesini 'uluslararası gerilimi tırmandırmaya ve yeni bir silahlanma yarışı başlatmaya yönelik yeni bir adım' olarak tanımladı. Putin, silahlanma ve savunma planlarında bazı değişiklikler yapabileceklerinin sinyalini verdi.

Romanya'nın güneyindeki Deveselu'da aktif hale getiren füze kalkanı, 'Aegis' sistemine sahip. ABD, sistemin özellikle Orta Doğu'dan gelebilecek kısa ve uzun menzilli füze saldırılarına karşı NATO'yu koruma amacında olduğunu savunuyor. Aegis füze savunma sisteminde SM-2 füzesavar bataryası da bulunuyor.

ABD'nin 2013 yılından bu yana radar sistemine ve SM-2 füze savarlarına 800 milyon dolar harcadığı düşünülüyor.

YORUMLAR 5
  • osmanli 7 yıl önce Şikayet Et
    Ne onemsediniz su salagi . Akli olsa turkiyenin yaninda yer alirdi.kimden ne gaz aldiysa . Akilli ol turkiyeden ozur dile . Giydigin dona kadar turkiyeden aliyorsun herseyi. Senin ulkeni duzeltmen petrolun sayesinde degildi iyi hatirla gecmisi.
    Cevapla
  • osmalı 7 yıl önce Şikayet Et
    senden büyük tehdit mi var by poten
    Cevapla
  • bey 7 yıl önce Şikayet Et
    Putin ciim yiyosa suriye yerine almanyaya gondersene Savas ucagini ingiltereye falan .oturturlar seni yerine dimi
    Cevapla
  • eray akalın 7 yıl önce Şikayet Et
    iranın elinde şuan romanyayı yerle bir edecek nükleer füzeler vardır.
    Cevapla
  • Yilmaz 7 yıl önce Şikayet Et
    sacmalamis. kimi inandiracaksa, mesele iran meselesi degilki mesele rusyanin suriye, AB, ermenistan, Kirim da saldirgan tutumu
    Cevapla
DİĞER HABERLER
Güneş'te olağanüstü patlama! Dünyada 19 yıl sonra bir ilk! Tüm geceyi aydınlattı
BM'nin tarihi Filistin kararı İsrail'i çıldırttı! Kürsüde antlaşmayı parçaladı