AB'den Halep açıklaması: Kabul edilemez!

AB, Halep'te sivillere yönelik saldırıların uluslararası hukuka aykırı olduğunu ve kesinlikle kabul edilemeyeceğini bildirdi.

AB'den Halep açıklaması: Kabul edilemez!
AB'den Halep açıklaması: Kabul edilemez!
GİRİŞ 25.09.2016 11:04 GÜNCELLEME 25.09.2016 12:11
Bu Habere 4 Yorum Yapılmış

AB Dışişleri ve Güvenlik Politikaları Yüksek Temsilcisi Federica Mogherini ve AB Komisyonu İnsani Yardım ve Kriz Yönetiminden Sorumlu Üyesi Christos Stylianides, Suriye'nin Halep şehrinde yaşananlara ilişkin ortak açıklama yaptı.

KABUL EDİLEMEZ

Açıklamada, son 48 saat içerisinde Halep’te durumun hızla ve dramatik şekilde kötüye gittiğine işaret edilerek, masum ve sivillerin ayrım gözetmeksizin bombalanmasının, saldırıya uğramasının, insani yardımdan mahrum bırakılmasının ve suyunun kesilmesinin uluslararası hukuka aykırı olduğu ve kesinlikle kabul edilemeyeceği belirtildi.

Halep’te masum insanların çektikleri eziyetin tüm insanlığa karşı yapılmış bir hakaret olduğunu ifade edilen açıklamada, rejim ve silahlı muhalifler üzerinde etkisi olan tüm ülkelere, tarafların saldırılara son vermeleri için azami baskıda bulunmaları çağrısı yapıldı.

KAYNAK: AA
YORUMLAR 4
  • aciz bir kul 7 yıl önce Şikayet Et
    çıldırıyorum bu haberleri okuıdukça bu nasıl aymazlık onlarca masum insanın üstüne bombalar yağdırıp evlerini başarını yıkıp sonra da daeş denen lanet örgütle mücadele ayağı yapın sonra yok kınıyoruz yok numaradan ateşkes filan.ALLAHIN DA BİR PLANI VAR ELBET YÜCE RABBİM TUZAK KURANLARIN EN HAYIRLISIDR ELBETTE BU ZULÜMLER SON BULACAK VE BU ZALİM KALLEŞ İTLER YENİLİP CEHENNEME SÜRÜLECEKTİR.VE LA ĞALİBE İLLALLAH
    Cevapla
  • veli 7 yıl önce Şikayet Et
    Timsah gözyaşları, alçak namussuzlar!.. Onca insan, çoluk- çocuk, kadın umurlarında değil. İnsan olamaz bu alçaklar. Kınar gibi yapıp katil Esed'e zımni destek veriyorlar. Tıpkı Sisi pisliğinin cinayetlerini kınar gibi yapıp alkışladıkları gibi..
    Cevapla
  • İzmirli 7 yıl önce Şikayet Et
    Bu nasıl bir dünya ALLAHım, hem bombalıyorlar, hem de kabul edilemez diyorlar. Kıyamet gününde bunlar ne yapacak çok merak ediyorum...
    Cevapla
  • hayati 7 yıl önce Şikayet Et
    suriye rejimi turk rus iran yakinlasmasina ayak uydurmaya giristiginde bunu goren abd israil ingiltere turkieye rusya irana saldirmak yerine rejim askerlerini 100 yarali ona 80 yakinda olu, iki tane ucaklari dusuruldu rejime baski yapip halebe saldir denildi yoksa senin askerin kalmayacak denildi. bu durumun icinde nereye yoenlecegini bulamayan rejim kendi askerinin olmesi yerine sivilllerin olmesini tercih etti gorunuyor vaziyette. avrupanin kinamasi ise farkli ama goz boyamadir .mesele abd nin rejime baskisindan sivil katlediliyor. yarim milyon insani rejim isteyerek kalletmedi bu batinin stratejisidir.
    Cevapla
DİĞER HABERLER
Protestocu gençleri hedef aldı! Skandal sözler: Filistinlilerin işgal ettiği topraklar…
Türk SİHA’ların ‘yerli’ gözü: Milyar dolarlık mesele