Terör örgütü siyasete katılıyor!

Terör örgütü Haşdi Şabi çatısı altındaki Asaib Ehlilhak örgütü lideri Kays Hazeli, milis gücünün ülkedeki siyasi süreçte yer alacağını söyledi.

Terör örgütü siyasete katılıyor!
Terör örgütü siyasete katılıyor!
GİRİŞ 27.02.2017 17:00 GÜNCELLEME 27.02.2017 17:05

Irak'ta mezhepçi politikalarıyla bilinen "tartışmalı Şii milis gücü" Haşdi Şabi çatısı altındaki Asaib Ehlilhak örgütü lideri Kays Hazeli, milis gücünün ülkedeki siyasi süreçte yer alacağını söyledi.

Hazeli, ülkenin güneyindeki Kerbela kentinde katıldığı bir etkinlik sırasında yaptığı açıklamada, "Haşdi Şabi bakidir, yayılacak ve hiçbir zaman lağvedilmeyecek." ifadelerini kullandı.

Haşdi Şabi lideri Hazeli, söz konusu milis gücünün seçimlere katılacağı sinyalini vererek, şunları ileri sürdü:

"Haşdi Şabi, askeri ve yasal bir kurumdur. Haşdi Şabi, Musul'un batısı ve Telafer'deki operasyonlara da katılıyor ve bu operasyonlara katıldığı gibi siyasette de yer alacak ve yolsuzlukları bitirecek. DEAŞ'lıların kafasını ezdiğimiz gibi ihanet eden ve vatan topraklarını satan siyasetçilerin de kafasını ezeceğiz ve onları Irak'tan kovacağız. Haşdi Şabi, Irak'ın güvenlik ve istikrarını koruyacak ve ülkenin ekonomisini kalkındıracak."

Hazeli, daha önce de Babil vilayetinin merkez kenti Hille'deki Aşure Matemi töreninde yaptığı konuşmada, "Musul'un özgürleştirilmesi, Allah'ın adil devletinin kuruluşunun devamıdır ve burada İmam Hüseyin'in intikamını alacağız." şeklinde açıklamada bulunmuştu.

ONLARCA SİVİLE İŞKENCE, TOPLU İNFAZ VE TASFİYE GİRİŞİMİNDE BULUNMUŞTU

DEAŞ'ın Haziran 2014'te Irak'taki saldırıları sonrası Şiilerin dini merci Ali es-Sistani'nin "cihat" çağrısı üzerine kurulan ve ilk başlarda gönüllülerden meydana gelen Haşdi Şabi, daha sonra İran yanlısı tavır sergileyerek, Sünni bölgelerinde DEAŞ'la mücadele gerekçesiyle onlarca sivile yönelik işkence, toplu infaz ve tasfiye girişimlerinde bulunmuştu.

Sünniler ve diğer bazı çevrelerin itiraz ve kaygılarına rağmen Musul ve Telafer operasyonlarına katılan Şii milis gücü Haşdi Şabi'ye, meclisteki Şii Ulusal Koalisyonu tarafından hazırlanan yasa tasarısıyla, "Irak emniyet güçlerinden biri olarak yasal statü kazanması ve başbakana bağlı silahlı bir kurum olması"nın yolu açılmıştı.

Irak meclisinden 26 Kasım 2016'da oy çoğunluğuyla geçen tasarı Cumhurbaşkanı Fuad Masum'un imzalamasıyla aralık ayında yasalaşmıştı.

KAYNAK: AA
YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL
DİĞER HABERLER
Ligden mi çekiliyorlar? Fenerbahçe'den flaş karar
Cumhurbaşkanı Erdoğan, Putin'le görüştü! 'Hazırız' mesajı!