ABD'den Rusya'ya tepki: Hemen serbest bırakın

Beyaz Saray Sözcüsü Spicer, 'Rusya'da düzenlenen barışçıl gösterilerde çok sayıda kişinin gözaltına alınmasına' tepki gösterdi

ABD'den Rusya'ya tepki: Hemen serbest bırakın
ABD'den Rusya'ya tepki: Hemen serbest bırakın
GİRİŞ 28.03.2017 01:58 GÜNCELLEME 28.03.2017 04:30
Bu Habere 15 Yorum Yapılmış

Beyaz Saray Sözcüsü Sean Spicer, " Rusya genelinde pazar günü düzenlenen barışçıl gösterilerde çok sayıda kişinin gözaltına alınmasına" tepki gösterdi.

Sözcü Spicer, Beyaz Saray'daki günlük basın brifinginde Rusya'daki gözaltılar, ABD'nin DEAŞ'la mücadelesindeki yeni yaklaşımı ve geri çekilen sağlık sigortası yasa tasarısı ile ilgili değerlendirmede bulundu.

ABD Dışişleri Bakanlığının Rusya'da protestolar ve gözaltılarla ilgili dün yaptığı yazılı açıklamayı okuyan Spicer, Beyaz Saray'ın da aynı noktada durduğunu söyledi.

Beyaz Saray Sözcüsü, açıklamada, "ABD, Rusya genelinde yüzlerce barışçıl protestocunun gözaltına alınmasını güçlü bir şekilde kınamaktadır. ABD gelişmeleri yakından takip edecektir. Tüm barışçıl göstericilerin hemen serbest bırakılması noktasında Rus hükümetine çağrıda bulunuyoruz." gibi ifadelerin kullanıldığını hatırlattı.

DEAŞ'LA MÜCADELEDE KOMUTANLARA ESNEKLİK

Öte yandan Spicer, Trump'ın DEAŞ'la mücadele stratejisinde ne gibi bir değişikliğin olduğunun sorulması üzerine, Suriye ve Irak'ta DEAŞ'la mücadele önceliklerinin aynen devam ettiğini, bu konuda ABD Başkanı Donald Trump'ın başta Savunma Bakanı Jim Mattis ve Genelkurmay Başkanı Joseph Dunford olmak üzere bölgedeki komutanlara ciddi bir esneklik tanıdığını belirtti.

Spicer, daha önceki yönetimde verilmeyen bu esnekliğin, Trump yönetiminde DEAŞ'la mücadeleyi hızlandırmak üzere ilgili komutanlara ve birimlere sağlandığını ve sağlanmaya devam edeceğini vurguladı.

"DEMOKRATLARLA ÇALIŞABİLİRİZ" MESAJI

Yeni sağlık sigortası yasa tasarısının Temsilciler Meclisinden geri çekilmesiyle ilgili de değerlendirmeler yapan Sözcü Spicer, "Başkan (Trump), tasarı üzerinde eğer doğru koşullar ortaya çıkarsa Demokratlarla çalışmaya hazırdır." dedi.

Trump'ın, konuyla ilgili herkesin dinlenmesi ve bu tasarının yeniden gündeme gelebilmesi için adımların atılması noktasında ciddi olduğunu kaydeden Spicer, Beyaz Saray'ın hem tasarıya muhalefet eden Cumhuriyetçi vekiller hem de Demokratlarla çalışma noktasında çaba göstereceğini söyledi.

Cuma günü gerekli desteği sağlayamayacağı anlaşılan yeni sağlık sigortası yasa tasarısı, Temsilciler Meclisinde gündeme alınmadan geri çekilmişti. Trump, konuyla ilgili açıklamasında hem tasarıya destek vermeyen katı muhafazakar Cumhuriyetçi vekilleri hem de tasarıya tamamen karşı duran Demokratları eleştirmişti.

KAYNAK: AA
YORUMLAR 15
  • Vatan 6 yıl önce Şikayet Et
    Ülkelerde kaos çıkarmanın kılıfı barışçıl gösteri ...
    Cevapla
  • mert 6 yıl önce Şikayet Et
    Şöyle adam gibi birbirinizi yiyemediniz. Şenlik başlasa da görsek, hep piyon kullanıyorsunuz.
    Cevapla
  • yusuf 6 yıl önce Şikayet Et
    ABD sen kendine bak Rusya dan sanane orayı karıştıramazsın orası ortadoğu değill
    Cevapla
  • murat kalkan 6 yıl önce Şikayet Et
    iyi polis , kötü polis oynanıyor , dünya bunu yemez artık...
    Cevapla
  • aliii 6 yıl önce Şikayet Et
    Bu Abd Çıldırmış olmalı.Yada Kaşınıyor.
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Bakanlıktan Trabzon'daki olaylar için açıklama!
İsrailli gazete Erdoğan fotoğrafıyla yayınladı: Türk planı