Referandum krizinden son perde! ABD bizzat istedi

ABD Dışişleri Bakanı Rex Tillerson'ın Irak Kürt Bölgesel Yönetimi (IKBY) Başkanı Mesut Barzani'den referandumun ertelenmesini istedi.

Referandum krizinden son perde! ABD bizzat istedi
Referandum krizinden son perde! ABD bizzat istedi
GİRİŞ 11.08.2017 17:56 GÜNCELLEME 11.08.2017 17:56
Bu Habere 14 Yorum Yapılmış

ABD Dışişleri Bakanı Rex Tillerson'ın Irak Kürt Bölgesel Yönetimi (IKBY) Başkanı Mesut Barzani'den referandumun ertelenmesini istediği bildirildi.

ABD'Lİ BAKAN ARAYARAK BİZZAT REFERANDUMU ERTELEME TALEBİNİ İLETTİ

Barzani'nin ofisinden yapılan açıklamaya göre, Tillerson, Barzani'yi telefonla arayarak 25 Eylül'de yapılması öngörülen referandumun ertelenmesini istedi.

ABD'nin referandumun ertelenmesini daha uygun görmesine ilişkin Barzani'nin ise "Referandumun ertelenmesi halinde, Kürdistan halkının geleceği ve kaderinin belirlenmesi için ne gibi bir alternatif ve garanti var?" dediği belirtildi.

Açıklamada ayrıca Barzani'nin "Irak ile birlikte yaşam amacıyla çeşitli süreçlerde verdiği mücadele hedefine ulaşmadığı için IKBY'nin, kendi başının çaresine bakma kararı aldığını" söylediği kaydedildi.

Öte yandan Tillerson'ın "IKBY'nin siyasi sorunların diyalog yoluyla çözümü için Bağdat'a heyet yollamasından" duyduğu memnuniyeti dile getirdiği belirtildi. 

KAYNAK: AA
YORUMLAR 14
  • İspirli 6 yıl önce Şikayet Et
    Kürt mürt devleti kurulmayacaktir yüce yaratan fırsat vermeyecek bunlara
    Cevapla
  • ggg 6 yıl önce Şikayet Et
    tam zamanı bombalayın baezaniyi ve bölgesini
    Cevapla
  • semih 6 yıl önce Şikayet Et
    kürtler kullanıldığını fark etmeli artık barzaniyi patlatacaklar
    Cevapla
  • Gkhn 6 yıl önce Şikayet Et
    Yazdıklarımı not alın.Ertelenmesini istemelerinin sebebi kuzey kore vs değil.Yakın zamanda pyd ye verdikleri devlet olma sözünü yerine getirmek ve bu olaydan sonra sure ve ırakın kuzeyindeki kürdistanıda içine alacak şekilde referandumu gerçekleştirerek coğrafyayı kendi isteklerine göre şekillendirecekler.Allah göstermesin Türkiyeninde başınada bela olacaklar.Böyle birşeyi düşünmek dahi istemiyorum.Allah yardımcımız olsun dua edin
    Cevapla
  • Analizci 6 yıl önce Şikayet Et
    Reisi dinlemedin Sam amcanı dinledin. Amerika nın elinde Kürtlerin kaderi Kızılderililerin kaderi gibidir. Şunu öğrenmek zorunda kalacaksınız"Kürdün Türk'ten başka dostu ve sahibi yoktur".
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Fitch'ten Türkiye değerlendirmesi: Enflasyonda ciddi düşüş yaşanacak
Başkan Erdoğan'dan Kürecik iddialarına cevap: Türkiye böyle bir şeye izin vermez