Arakanlılara karşı İsrail silahları kullanılıyor

İsrail’in Myanmar’a sattığı silahların, Naypyidaw yönetimi tarafından Arakanlı Müslümanlara uygulanan “etnik temizlik” suçlarında kullanıldığı ortaya çıktı.

Arakanlılara karşı İsrail silahları kullanılıyor
Arakanlılara karşı İsrail silahları kullanılıyor
GİRİŞ 23.10.2017 14:51 GÜNCELLEME 23.10.2017 15:31
Bu Habere 8 Yorum Yapılmış
İsrail’in Haaretz gazetesinin haberine göre, Arakanlı Müslümanlara yönelik insanlık suçu işleyen Myanmar Devleti Deniz Kuvvetleri, İsrail’den satın aldığı savaş gemilerinin fotoğraflarını sosyal medya hesaplarından paylaştı.
 
Haberde, Naypyidaw yönetiminin aldığı savaş gemileri üzerinde sergilenen silahların da İsrail ordusu için gelişmiş savunma sistemleri üreten Rafael şirketine ait Typhoon tipi füze ateşleme sistemleri olduğu aktarıldı.
 
ABD ve Avrupa Birliği’nin (AB) Myanmar'a silah ambargosu koymasına rağmen İsrail'in silah satışına devam ettiğine vurgu yapılan haberde, söz konusu silahların İsrail ile Myanmar arasında yapılan silah anlaşmasının bir parçası olduğu belirtildi.
 
Haaretz gazetesi daha önce de Myanmar donanmasının İsrail'den bir savaş gemisi, havadan havaya füze ve savaş topu satın aldığını yazmıştı. Haberde ayrıca İsrailli bir şirketin Myanmar için savaş uçakları geliştirdiği, İsrail Savunma Bakanlığının tedarikçilerinden TAR Ideal Concepts isimli şirketin Myanmar ordusuna askeri eğitim verdiği aktarılmıştı. 
 

Myanmar ordusu binlerce sivili katletti

 
Myanmar ordusunun, silahlı militanlarla mücadeleyi öne sürerek Arakan'da sivillere düzenlediği saldırılarda, 25 Ağustos'tan bu yana binlerce Müslüman hayatını kaybetti. Myanmar yönetiminin bölgeye giriş çıkışlara izin vermemesi nedeniyle ölen sivil sayısı tam olarak tespit edilemiyor.
 
On binlerce Arakanlı Müslüman, can güvenliği nedeniyle hala bölgeden uzaklaşmaya çalışıyor. Myanmar'dan kaçan siviller, dağlık bölgeler, Naf Nehri ya da deniz üzerinden Bangladeş'e geçiyor.
 
Birleşmiş Milletler Mülteciler Yüksek Komiserliği (BMMYK) sözcüsü Duniya Aslam Khan, bugün yaptığı açıklamada, 25 Ağustos'tan bu yana Arakan eyaletinin kuzeyinde Myanmar ordusu ve fanatik Budistlerin saldırılarından kaçarak Bangladeş'e sığınan Arakanlı Müslümanların sayısının 603 bine ulaştığını belirtmişti. 
 
Uluslararası insan hakları örgütlerinin uydulardan aldığı görüntülerde de Arakan'da Müslümanlara ait köylerden en az 200'ünün yakılarak yok edildiği tespit edildi. Ancak yakılan köy sayısının açıklanandan daha fazla olmasından endişe ediliyor.
YORUMLAR 8
  • Rotterdam 6 yıl önce Şikayet Et
    Ya Rabbi sen en iyisini bilirsin sen yardim et kardeslerimize. Zalime firsat verme Ya Rabbi mazlumlari koru.
    Cevapla
  • karakaplan 6 yıl önce Şikayet Et
    israil yok olacağın gün cok uzakta degil bugün mazlumun ahını alırsın yarın senin canını bir gün kanını akıtacaklar senin teknolojin sökmicek iste ozaman vahhh desende saat gelmiş olacak
    Cevapla
  • Hakan 6 yıl önce Şikayet Et
    Adamların amacı Müslüman budist savaşı çıkartmak. Kendi güvenliği için önce abd yi kullanıp Müslümanları tamamen sindirmeyi hedefledi. Başaramayınca başka bir cephe açılsın istiyorlar. 2 milyar budistle 1.5 milyar Müslümanı savaştırma peşindeler. Bu oyunlara artık gelmemeliyiz..
    Cevapla
  • Dadaş 6 yıl önce Şikayet Et
    Hadi abd nersesin konuşsana.hepiniz aynısiniz.al birini vur öbürüne.gavur deyilmi....
    Cevapla
  • yorum 6 yıl önce Şikayet Et
    Şaşırdık mı ? hayır hiç mi hiç şaşırmadık .Allahım sen ver şu müslüman katillerinin cezasını.AMİN
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Alçakça anlaşmayı duyurdu!
Hakan Fidan ilk kez detaylı anlattı! 7 Şubat MİT krizi neden yaşandı?